Tien minuten bepalend voor verlies ADO Den Haag tegen FC Dordrecht

Na de wedstrijd van afgelopen maandag, die een 2 – 1 winst opleverde tegen Telstar gingen de Hagenaars vrijdagavond op bezoek bij FC Dordrecht dat eerder dit seizoen in het Cars Jeans Stadion nog gemakkelijk met 5 – 1 werd verslagen waarbij Sem Steijn drie treffers voor zijn rekening nam. De Dordtenaren hadden zich in de laatste transferperiode redelijk versterkt wat onder meer tot uitdrukking kwam in de 3e periode waarin ze als vierde waren geëindigd. In het Riwal Hoogwerkers Stadion begon de ploeg van trainer Giovanni Franken met twee wijzigingen t.o.v. de laatste wedstrijd tegen Telstar. Doelman Hugo Wentges keerde terug in het doel ten koste van Alessandro Damen en Tyrese Asante moest plaats maken voor Daryl Janmaat.

Na een 1 – 1 ruststand trokken de residentie bewoners uiteindelijk met 3 – 1 aan het kortste eind. Bepalend voor dit verlies waren de eerste vijftien minuten na de rust waarin de thuisploeg uitliep naar 3 – 1 en de gemiste strafschop van Thomas Verheydt die verzuimde om de marge te verkleinen tot 3 – 2.

1e Helft

Het eerste wapenfeit kwam van de gastheren toen Jacky Donkor het doel onder vuur nam van de bezoekers maar zijn schot vloog over het doel van Wentges. Ruim vijf minuten later rukte aanvoerder Boy Kemper namens de bezoekers op maar zijn schot in de zestien werd goed gekeerd door Liam Bossin in het Dordtse doel. Na wat spelde prikjes van Haagse kant pakte de thuisploeg na ruim vijfendertig minuten de voorsprong al was daar wel de hulp van middenvelder Dhoraso Klas voor nodig die zijn eigen doelman het nakijken gaf. Nog voor de rust kwamen de Hagenaars op gelijke hoogte door diezelfde Klas, die nu in het goede doel scoorde, na een uitstekende actie van Sem Steijn. In de extra tijd was het doelman Bossin die de 1 – 2 voorkwam door een schot van Verheydt te blokken waarna Samy Bourard zijn schot overgetikt zag worden door de doelman van de thuisploeg.

2e Helft

Na de thee waar Gregor Breinburg Benjamin Reemst afloste moest doelman Wentges gelijk aan de bak om de voorsprong van de thuisploeg te voorkomen. Dit bleek een voorbode wat er daarna zou gebeuren.  Allereerst was het Christian Conteh, gehuurd van Feyenoord, die de 2 – 1 op het scorebord bracht en drie minuten later was Wentges opnieuw volstrekt kansloos op een snoeiharde inzet van Donkor (3 – 1).

Gemiste strafschop

Twee minuten later kreeg ADO de kans om weer in de wedstrijd te komen maar de toegekende strafschop werd door Verheydt op de paal geschoten.

De thuisploeg werd hierna weer dreigend maar Wentges hield de bezoekers nog in de wedstrijd door een knap schot over zijn doel te tikken.

Een kwartier voor tijd mocht de thuisploeg van geluk spreken toen een afstandsknal van Sem Steijn op de lat uiteenspatte. In het restant van de wedstrijd ebde  het geloof in nog een resultaat bij de Hagenaars bij het verstrijken van de tijd zienderogen weg en is de conclusie dat de ploeg van trainer Giovanni Franken uit de vier wedstrijden in de maand maart vier punten heeft gepakt en nu in de reguliere stand de zevende plaats inneemt met elf punten achterstand op de tweede plaats die momenteel wordt ingenomen door FC Volendam en dat met nog zeven wedstrijden te gaan (incl. het restant tegen Jong pSV).

Karakteristieken

Dordrecht – ADO Den Haag:     3 – 1   (1 – 1)

Scoreverloop: 38e min. 1 – 0 Klas (ed), 43e min. 1 – 1 Klas, 51e min. 2 – 1 Conteh, 54e min. 3 – 1 Donkor.

Bijzonderheden: 58e min. penalty gemist door Verheydt

Gele kaarten: Mannes, Pascu , Koorevaar (FC Dordrecht), Klas,Kemper, Amofa (ADO Den Haag)

Scheidsrechter: Martijn Vos

Toeschouwers: 2.524

Opstelling Dordrecht: Bossin, Mannes, Zehir, Pascu, Meijer, Donkor (85/Miceli), Savastano, Conteh(65/Pinas), Suray (90+2 Vermeulen), Van Huizen, El Azzouzi

Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Matthys, Janmaat (66/Asante), Kemper, Amofa, Klas, Reemst (46/Breinburg), Steijn (88/v.Mil),  Bourard (78/Seedorf), Verheydt, Ćatić

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOfans.nl