UltimAir Hijs Hokij verliest eerste halve finale wedstrijd tegen UNIS Flyers

De ijshockeyers van UltimAir Hijs Hokij hebben vrijdagavond de eerste halve finale wedstrijd verloren van de UNIS Flyers Heerenveen. De Friezen wonnen nipt in De Uithof met 2-3 en gaan daarmee aan de leiding in de halve finale-serie.

Voor ruim 2000 toeschouwers kwam Hijs Hokij binnen drie minuten op voorsprong door de Italiaanse Canadees Adam Logozzo. De verdediger ging mooi om Flyers-doelman Oosterwijk heen en schoot de puck in de linkerhoek binnen: 1-0. Even later volgt er wel een domper voor de Haagse club: captain Jasper Kick wordt weggestuurd wegens ‘spearing’ en daarmee hebben de Flyers vijf minuten lang powerplay. Iets wat de Haagse ploeg duur komt te staan: de Friezen maken namelijk goed gebruik van deze gelegenheid en scoren twee maal via de Finse aanvaller Niikila: 1-2. Vlak voor het einde van de tweede periode scoort Heerenveen zelfs nog de 1-3.

Daarmee leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Echter is het in de derde periode opnieuw Logozzo die de toeschouwers in De Uithof laat juichen en de wedstrijd weer spannend maakt: 2-3. Het Haagse publiek gaat er steeds meer in geloven en gaat vol achter de thuisploeg staan. Uiteindelijk is het Jeffrey Melissant die 6 minuten voor tijd de gelijkmaker lijkt te maken, maar na overleg wordt deze goal afgekeurd door de scheidsrechters van dienst. Opnieuw een beslissing die Hijs Hokij duur kwam te staan en uiteindelijk de wedstrijd kost…

Heerenveen gaat er dus met de winst vandoor en zet de halve finale-serie op 1-0. Vanavond staat de return in Thialf op het programma. Om 20:00 is de puckdrop. Indien de Flyers winnen is het door naar de finale. Mocht Hijs Hokij winnen dan is dinsdag 22 maart de derde en allesbeslissende wedstrijd.

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs UNIS Flyers Heerenveen 2-3

𝗗𝗼𝗲𝗹𝗽𝘂𝗻𝘁(𝗲𝗻) 𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝗔𝗶𝗿 𝗛𝗶𝗷𝘀 𝗛𝗼𝗸𝗶𝗷:

3′ Adam Logozzo (1-0 Powerplay)

48′ Adam Logozzo (2-3 Powerplay)

Redactie: Kjelt Vlaardingerbroek
Foto’s: Olaf Otten – Meer foto’s op SportSnap