Treffer Anne Sellies (ADO Den Haag) velt PSV vrouwen in eigen huis

De vrouwen van ADO Den Haag hebben de reguliere competitie vrijdagavond weer hervat in Eindhoven tegen de vrouwen van PSV. Het was de eerste wedstrijd van de laatste cyclus waarbij de vrouwen van de thuisclub van hun laatste drie competitie wedstrijden er twee verloren terwijl de vrouwen van trainer Sjaak Polak in hun laatste vier wedstrijden er drie gewonen moesten geven. De vrouwen uit de residentie hervatte de competitie met een nipte 0 – 1 winst een stand die bij rust al op het scorebord prijkte.

1e Helft

In de basiself ontbraken Liz Rijsbergen en Jannette Van Belen die niet waren afgereisd naar de Lichtstad. De eerste poging van Haagse kant kwam van Kirsten Van de Westeringh maar haar afstandsschot miste de juiste richting. Hierna had de ploeg van trainer Sjaak Polak moeite om tot goed aanvalsspel te komen maar na zeventien minuten voetbal besloot Wiëlle Douma om haar stempel op dit duel te drukken. Vanuit de achterste linie stak zij dribbelend het middenveld over en vond met een uitstekende steekpass Anne Sellies (foto) die haar rentree in de basis opluisterde met een goal waarbij ze haar schot  via de binnenkant van de paal achter doelvrouwe Sari Van Veenendaal in het Eindhovense doel zag verdwijnen. Het enige wat de thuisploeg daar tegenover kon stellen was een schot wat voorlangs ging van oud-ADO speler Mandy van den Berg. Aan de andere kant werd de door Van de Westeringh weggestoken Maartje Looijen op het laatste moment de doorgang versperd. Na een één-tweetje met Romy Speelman vond Looijen daarna het zijnet.

2e Helft

Na de thee probeerde de thuisploeg met de nodige wissels het tij te keren en moesten de Haagse vrouwen op eigen helft door compact te spelen en de ruimtes klein te houden de Eindhovense vrouwen van scoren af zien te houden. De druk op de verdediging van de bezoekers nam gaandeweg toe maar PSV kreeg vrijwel geen mogelijkheden om Barbara Lorsheyd in het Haagse doel op de proef te stellen. Niet alleen Lorsheyd maar ook de jarige Gwyneth Hendriks, Douma, Pleun Raaijmakers en Kayra Nelemans smoorden elke dreiging in de kiem. Aanvallend kon ADO nog maar weinig uitrichten op een verdwaald schot van Romy Speelman na. In het laatste kwartier van de wedstrijd nam de druk van de thuisploeg nog mee toe maar ondanks dat de ballen hoog in de Haagse pot werden gegooid  wisten de Haagse verdedigers hier wel raad mee. Bij één van de spaarzame uitvallen van Haagse kant bereikte een steekpass van Speelman Sellies maar Van Veenendaal in het Eidnhovense doel voorkwam de 0 –  2 en daarmee ook de tweede treffer van Sellies. Behoudens een schot van invaller Leticia Moreno die knap gekeerd werd door Lorsheyd kwam de thuisploeg niet en na zes minuten blessuretijd sleepte de ploeg van Sjaak Polak zodoende drie belangrijke punten in de wacht.

PSV – ADO Den Haag:  0  – 1  (0 – 1)

Scoreverloop: 17e min. 0 – 1 Sellies

Gele kaarten: Hendriks, Sellies (ADO Den Haag)

Scheidsrechter: Van Veelen

Toeschouwers: 250

Opstelling PSV: v.Veenendaal, Levels, v.d.Berg, Rodriguez, Waldus, Bross (80/Martina), Biesmans (46/Brugts), Verheijen (75/Harrison), v.Lunteren, Thestrup (67/Moreno), Kuijpers (46/Pattiwael)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Hendriks, Verspaget, Raaijmakers, Nelemans, Douma, v.d.Westeringh, Speelman (78/v.Oosten), Sellies (78/IJzerman), Ravensbergen, Looijen