Terugblik Hoofdklasse hockey dames

Klein Zwitserland verliest degradatieduel

Het is de dames van Klein Zwitserland niet gelukt de degradatiekraker tegen hekkensluiter Oranje – Rood te winnen. In eigen huis verloor de ploeg van coach Jorge Nolte met 1-2.

Vooral de Eerste helft domineerden de bezoekers het spel. Klein Zwitserland had moeite met het fanatisme en het baltempo dat de ploeg uit Eindhoven op de mat legden. Bij rust stond het dan ook terecht 0-2 door doelpunten van Pauline Leclef en Daphne Nikkels.
Na rust tapte KZ uit een ander vaatje en kwam het halverwege de tweede helft, door een goal van Isa van Spronsen, terug in de wedstrijd. De Hagenaars gingen in het vervolg van de wedstrijd nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Door dit resultaat is de spanning onderin de Hoofdklasse helemaal terug. De onderste vier ploegen staan nu op twee punten verschil van elkaar. KZ staan elfde en een na laatste met tien punten na veertien wedstrijden. HGC verliest topper.

HGC verliest van SCHC

HGC verloor zondag in eigen huis met 2-4 van SCHC. Milagros Fernandes zette de thuisploeg in de zevende minuut op een 1-0 voorsprong. In het tweede kwart scoorden beide ploegen een keer (Ginela Zerbo, 1-1 en Isis van Loon 2-1).

In de tweede helft hadden de bezoekers het betere van het spel. Zerbo maakte nog twee doelpunten en Xan de Waard wist een strafbal te benutten. HGC kreeg in het vierde kwart nog wel twee strafcorners, maar Giselle Ansley pushte beide pogingen over het doel van SCHC.
HGC blijft op de vierde plaats staan in de Hoofdklasse met 23 punten uit veertien duels.

HDM wint duel der middenmoters

HDM ontving zondag als nummer zeven uit de Hoofdklasse de nummer zes op de ranglijst, Kampong. Door de 2-1 verwinning wisselen beide ploegen van plek op de ranglijst en staat HDM nu zesde. De bezoekers uit Utrecht kwamen nog wel op voorsprong door een goal van Vanessea Blockmans, maar nog voor het eerste kwart gespeeld was had HDM de stand alweer recht getrokken. Jip Dicke maakte de 1-1.

In een gelijk opgaande wedstrijd maakte een strafcorner het verschil. Bélen van den Broek was degene die de Haagse ploeg uit een strafcorner de zege bezorgde, 2-1. HDM wipt zo dus over Kampong heen en heeft na veertien wedstrijden negentien punten.