Terugblik Hoofdklasse hockey heren

Matig KZ geklopt door Amsterdam

De mannen van Klein Zwitserland speelden zondag tegen directe concurrent voor een play-off plek Amsterdam. Dat er wat op het spel stond, leken alleen de Amsterdammers zich te realiseren. Vrijwel de hele wedstrijd speelde zich af op de helft van de thuisploeg. Alleen in het tweede kwart had KZ ietwat het betere van het spel, maar dat leverde slechts een doelpoging op.

Hoewel Klein Zwitserland tot verdedigen gedwongen werd creëerden de Amsterdammers ook geen uitgespeelde kansen. Dat was tot de 58e minuut, toen Trent Mitton de bal ronde de strafbalstip kon aannemen en met een knap backhandschot KZ doelman Koene Schaper verschalkte, 0-1.
In het restant van de wedstrijd kon de Haagse ploeg geen vuist meer maken en speelde Amsterdam de wedstrijd zorgvuldig uit.

Door de nederlaag zakt Klein Zwitserland van de derde naar de vijfde plek in de Hoofdklasse. Zo staat het nu naast een play-off plek en ziet het de tegenstander van vandaag nota bene tot een punt naderen op de ranglijst.