Die Haghe verdedigt goed maar scoort te weinig

Met nog 3 return wedstrijden te gaan, en dus de beslissende fase in de strijd voor de play-offs voor promotiewedstrijden, kwamen Die Haghe en Ondo elkaar weer in de Topsporthal van het Haagse Zuiderpark tegen. Vooraf waren bij beide teams de verwachtingen hoog gespannen na het gelijke spel van de vorige wedstrijd tegen elkaar en ging het publiek er goed voor zitten. Wel jammer dat in deze grote hal het leek of er niet veel publiek aanwezig was, maar mijn inschatting was dat er zo’n 200 toeschouwers de gang naar de hal hadden gevonden.

Aftasten

Het begin was het voor beide teams even aftasten en zeker aan de kant van Ondo omdat Die Haghe een gewijzigde opstelling had ten opzichte van het eerste duel. Toch was het Ondo wat in de 4e minuut de score opende en even later ook op 0-2 kwam. Na de vakwissel wist Die Haghe snel weer de stand in balans te brengen door 2 snelle scores. In deze fase bleek Ondo, ondanks het rebounde overwicht, maar moeilijk onder de enorme druk van Die Haghe tot goede schoten te komen. Die Haghe daarentegen wist met rustig en goed aanvallend spel dit wel te doen en was na 17 minuten inmiddels uitgelopen naar 6-2. Na de time-out van de bezoekers veranderde het spelbeeld en was het nu Die Haghe wat moeite had met scoren en vielen de ballen goed voor Ondo. Zodoende werd de rust bereikt met 9-8.

Fysiek

Het begin van de 2e helft had Ondo het betere van het spel door de fysieke kracht bij het rebounden kwamen zij tot meerdere aanvallen daar waar bij Die Haghe het aanvallend gewoon niet goed liep. Ondanks het sterk verdedigen van de Kanaries wist Ondo toch het verschil met 3 treffers op rij te maken naar 9-11. Nadat Die Haghe op 10-11 kwam kreeg het een strafworp om op gelijke hoogte te komen maar deze kans werd niet benut en direct daarop scoorde Ondo 2 keer en dit verschil werd niet meer goed gemaakt door Die Haghe en uiteindelijk werd het 14-17 voor de bezoekers en zij hebben zich zo goed als zeker al geplaatst voor de promotiewedstrijden.

Volgende week wacht voor Die Haghe de belangrijke wedstrijd tegen Refleks wat op slechts 1 punt achterstand staat. Bij winst voor Die Haghe spelen zij de promotiewedstrijden en wanneer Refleks wint of bij een gelijkspel wordt de laatste wedstrijd beslissend.

Verslag : PR Die haghe.