ADO Den Haag in doelpuntenfestijn met forse cijfers onderuit tegen Jong Ajax


Na exact 29 dagen trad ADO Den Haag weer aan voor het spelen van een competitiewedstrijd. De verloren thuiswedstrijd tegen MVV (2 – 3) was de laatste wedstrijd. Na deze wedstrijd is er wel het nodige gebeurd bij de Hagenaars. Autobanden die lek gestoken werden van ( toen nog) hoofdtrainer Ruud Brood, een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven die werd afgekeurd vanwege Corona (het hele programma lag er overigens die vrijdag uit vanwege zware storm),schade door de storm aan het Cars Jeans Stadion waardoor de thuiswedstrijd tegen Telstar verzet werd naar 21 maart,  Sem Steijn die in de zomer verkast naar FC Twente en tenslotte het ontslag van Ruud Brood.

1e helft
Met Giovanni Franken op de bank en debutant Benjamin Reemst in de basis nam de Residentie ploeg het op tegen Jong Ajax die ondermeer met Danilo, Kudus en Daramy in de basis begonnen. In een waar spektakelstuk dolf de ploeg van trainer Giovanni Franken uiteindelijk met 6 – 3 het onderspit na bij rust al met 3-1 achter gestaan te hebben.

In het eerste kwartier gebeurde er vrij weinig op het sportcomplex De Toekomst maar de eerste de beste gevaarlijke aanval van de Amsterdammers resulteerde in de 1 – 0 van Mohammed Kudus die een assist van Youri Baas achter keeper Alessandro Damen in de korte hoek plaatste waarbij Damen ogenschijnlijk niet geheel vrijuit ging. Een paar minuten later was de stand al weer gelijk door een treffer van Ricardo Kishna die uitstekend werd weggestoken door debutant Reest.

Na een half uur spelen was het opnieuw Reemst die met een perfect steekballetje Sem Steijn vrij voor het doel zette maar Steijn had teveel tijd nodig waardoor deze kans verloren ging. Vijf minuten later sloeg de thuisploeg weer toe door Danilo die een assist van Sontje Hansen tot doelpunt promoveerde. Niet veel later kwamen de Amsterdammers zelfs op 3-1 door Kudus die een strafschop verzilverde na een overtreding van doelman Damen op Danilo wat hem ook een gele kaart opleverde.     

2e helft

Het eerste wapenfeit kwam van Haagse kant waarbij Kishna middels een steekpass Steijn bereikte maar die zag keeper Charlie Setford net iets eerder reageren waardoor deze kans verloren ging. Een paar minuten later maakte Naci Űnüvar de vierde Amsterdamse goal en leek de wedstrijd op dat moment gespeeld maar binnen vijf minuten kwamen de bezoekers door Thomas Verheydt en Sem Steijn op een assist van Amar Ćatić terug tot 4-3.

Op dat moment leek het erop dat de residentie bewoners nog alle kans hadden op een positief resultaat maar na de 5-3 door opnieuw door Kudus werd het geloof binnen de Haagse gelederen zienderogen minder en in de slotfase mocht de thuisploeg opnieuw een strafschop nemen nadat Michael Mulder een overtreding beging binnen de zestien waardoor Űnüvar met een panenka de eindstand op 6-3 kon bepalen.

Play Offs

Door dit verlies en de winst van FC Emmen bij Jong PSV (tegenstander van ADO komende vrijdag) is het verschil met de ploeg uit Drenthe, dat in de stand de tweede promotieplek inneemt, nu opgelopen naar tien punten waarbij ADO wel één wedstrijd minder heeft gespeeld en zich, een wonder daargelaten, nu de komende tijd kan gaan richten op de play-offs.     


Karakteristieken

Jong Ajax – ADO Den Haag:    6 – 3 (3 – 1)

Scoreverloop: 18e min. 1 – 0 Kudus, 23e min. 1 – 1 Kishna, 35e min. 2 – 1 Danilo, 41e min. 3 – 1 Kudus (p), 54e min. 4 – 1 Unuvar, 58e min. 4 – 2 Verheydt , 50e min. 4 – 3 Steijn, 64e min. 5 – 3 Kudus, 83e min. 6 – 3 Unuvar (p)

Gele kaarten: Damen, Amofa, Bourard  (ADO Den Haag), Baas (Jong Ajax)

Scheidsrechter: Robin Gansner

Toeschouwers: 1.014

Opstelling Jong Ajax: Setford, Gooijer (87/v.d. Sloot), v.Gelderen, Musampa, Baas, Fitz-Jim, Hansen (46/Rasmussen),Űnüvar (84/Hlynsson), Danilo, Kudus, Daramy


Opstelling ADO Den Haag:  Damen, Matthys, Kemper, Verheydt, Bourard, Kishna, Asante (63/M.Mulder), Amofa, Steijn, Reemst (81/Komljenovic), Catic (82/Seedorf)Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo