KVS/Maritiem op dreef tegen Sporting Trigon

Na 2 jaar was het eindelijk zover: Het vlaggenschip van KVS/Maritiem speelde voor het eerst weer een thuiswedstrijd in De Blinkerd mét publiek. Ze ontvingen Sporting Trigon uit Leiderdorp, de tegenstander van de uitgestelde wedstrijd van 12 februari. KVS 1 had wat goed te maken na het puntverlies 2 weken eerder tegen SDO en de formatie van coach André Kuipers stond dan ook op scherp tegen de hekkensluiter van de poule.

KVS/Maritiem ging aarzelend van start en het duurde ruim 3 minuten voor de eerste score op het scorebord verscheen. KVS pakte nog niet door en liet Sporting Trigon voldoende in de wedstrijd om aansluiting te behouden. Na 10 minuten kwamen de Scheveningers op stoom en liepen ze gemakkelijk uit naar 8-3. Daarna stagneerde de scores aan beide zijden heel even. Sporting Trigon kreeg steeds meer moeite met de beter lopende aanval van KVS, zeker toen de dames van KVS uitstekend tot scoren kwamen. De ruststand was 16-7 in het voordeel van de supervissen uit Scheveningen.

De 2e helft gaf geen ander spelbeeld meer. KVS/Maritiem domineerde de wedstrijd en trok de lijn van het goede spel van het einde van de 1e helft door. KVS liep verder uit en kreeg de gelegenheid om wat gas terug te nemen. De score van de 1e helft werd verdubbeld tot de eindstand van 32-14 waarin de uitstekend scorende dames van KVS/Maritiem een groot aandeel voor hun rekening namen.

Redactie: KVS Korfbal

Foto’s: Eric van der Ende