Verdiende winst en koppositie voor Waterpolo Den Haag

De dames van Waterpolo Den Haag besliste de thuiswedstrijd tegen ZVVS uit Vlaardingen in het Haagse Hofbad al halverwege de wedstrijd. Na een soepele voorsprong van 6-0 werd de wedstrijd uitgespeeld naar een winst van 9-5.

Coach Anton Heiden was tevreden man met het resultaat, daar hij maar liefst vier basis speelsters moest missen. “We hadden de mogelijkheid om een snelle voorsprong te nemen met zes treffers en keepster Larissa Kuijpers, met enkele fraaie reddingen, de ‘NUL’ op het scorebord wist te behouden. Dan kunnen we ook de jonge speelsters wat meer rouleren en krijgen de mogelijkheid om te wennen aan het niveau van de 1ste divisie. Daarentegen was het verlies van onze naaste concurrent Z&PC De Gouwe uit tegen MNC Dordrecht een leuke bijkomstigheid.”

Met een compleet team wordt de komende thuiswedstrijd tegen ZPB Barendrecht met vertrouwen tegemoet gezien door de Haagse dames. De uitwedstrijd eindigde in een gelijkspel, na een 3-5 voorsprong met nog 3 minuten te spelen. Dit laatste mag ons niet meer overkomen was de laatste opmerking van de Anton Heiden.

Periodestanden: 3-0, 3-1, 1-1 en 2-3.

Doelpunten van: Sytske van der Laan en Amber van Veen waren elk 3x trefzeker, Emilie van Zeggelaar, Irene de Vreede en Simone Eijk elk 1x.

Redactie: Sportshoots.nl
Foto’s: Maarten Knol – Meer foto’s op SportSnap