Tumult na afloop bij VEO – HK Achilles

In Voorburg stond de eerste van de tweeluik tussen VEO en Achilles op het programma. In deze korte competitie meteen erg belangrijk, want bij winst zou VEO over Achilles heen gaan, terwijl bij verlies het gat meteen wel erg groot zou worden. Spanning verwacht dus en dit is ook wat het publiek kreeg. Was het in de eerste helft Achilles dat nog een voorsprong had van 4-6, had VEO in de rust de stand volledig omgedraaid, 10-7. De vraag was dus of VEO deze lijn de tweede helft door zou zetten of dat Achilles weer zou aanhaken. Het laatste gebeurde. Achilles bleef aan het elastiek en het gat werd nooit meer groter dan twee punten verschil.

Achilles kwam zelfs nog drie maal op een punt, voor het laatst bij 14-13, waarna beide ploegen meerdere aanvallen kregen om een doelpunt te maken. Twee vrije ballen in de laatste minuut mochten voor Achilles niet baten, waarna VEO nog een strafworp kreeg en de wedstrijd definitief in het slot gooide, 15-13. In het tumult na de wedstrijd is dit laatste doelpunt echter niet meer genoteerd, waardoor er in de knkv app een score van 14-13 staat. VEO gaat over Achilles heen en staat nu samen met Excelsior op 4 punten. Achilles volgt  met 3 en zal de komende wedstrijden in de achtervolging moeten. Te beginnen met de return tegen VEO op 12 maart in de sportcampus.

Redactie: Haagse Korfbal Regio
Foto’s: Erik de Kleijn – Meer foto’s op SportSnap