Maartje Looijen kijkt met vertrouwen uit naar duel met PEC Zwolle

 ADO Den Haag Vrouwen is er net niet in geslaagd om met minimaal een punt uit de winterstop te komen. In eigen huis is het elftal echter nog ongeslagen dit seizoen. Die reeks wil de ploeg voortzetten tegen PEC Zwolle, dat voor de dertigste maal de tegenstander is in competitieverband. De groengelen wonnen negentien van de eerdere duels, tegenover zes nederlagen. Vijfmaal deelden beide clubs de punten. Eerder dit seizoen werd het in Zwolle 3-0 voor de thuisclub.

Voorafgaand aan de vorige onderlinge confrontatie was PEC Zwolle nog de mede-koploper van de Eredivisie. Momenteel zitten de blauwvingers echter in een hele andere situatie. Van de afgelopen acht wedstrijden wist de ploeg alleen  op 17 december thuis van SC Heerenveen (3-1) te winnen. Met zeventien punten uit veertien wedstrijden staat de club uit Overijssel momenteel op doelsaldo achter ADO Den Haag Vrouwen op de zesde plaats. Het elftal van Sjaak Polak verloor de laatste twee wedstrijden buitenshuis nipt van Ajax en PSV (beiden 2-1), maar de duels in Den Haag leverden tot nu toe drie zeges en drie remises op. Vrijdag wil de Residentieclub met een nieuwe zege de vijfde plaats wat steviger innemen.

“Ik denk dat elke ploeg thuis een voordeel heeft,” zegt Maartje Looijen over de goede reeks in het Cars Jeans Stadion. “Dat wordt bovendien versterkt als ons publiek en vlaggenteam erbij kunnen zijn.”

Afgelopen vrijdag tekende de 23-jarige aanvalster voor de Haagse treffer. Haar eerste officiële doelpunt in bijna twee jaar leverde uiteindelijk helaas geen punt op. “Ik ben blij om na een lange tijd weer deel uit te kunnen maken van de selectie. Ik zou graag de komende maanden fit willen blijven en een bijdrage willen leveren aan goede teamprestaties.”

Te beginnen vrijdag tijdens de eerste thuiswedstrijd van 2022. “PEC Zwolle is een ploeg die wil voetballen, dus ik verwacht een spannende wedstrijd met goed voetbal. Daarnaast is het voor onze plaats op de ranglijst belangrijk om deze te winnen.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle wordt op vrijdag 21 december gespeeld in het Cars Jeans Stadion. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel

Foto: Ashton Tokromo