HRC op eigen veld onderuit tegen topploeg

De rugbyers van HRC hebben zaterdag op eigen veld met 20-29 verloren van titelkandidaat Haarlem. De Hagenaars gingen met 20-29 onderuit.


Een serieuze wedstrijd. Het bezoekende Haarlem staat tweede en heeft vorige week tegen koploper ‘t Gooi voor het eerst het onderspit gedolven. De gastheren van HRC, op de vierde plek van de ranglijst, zijn gebrand op goede resultaten met (inmiddels redelijk uniek in de ereklasse) een team uit veelal eigen kweek, maar wel geplaagd door blessures. 


Vlak na 14.00 uur is de kick-off en vrijwel direct scoort Lorenzo Groos uit een penalty kick de eerste punten voor HRC: 3-0. In de 21ste minuut weet Haarlem echter te profiteren van een misverstand in de Haagse verdediging en drukt het een try waarna de bal ook wordt geconverteerd. 3-7. Ook de penalty kick die Haarlem in de 38ste minuut krijgt, wordt niet gemist zodat de teams met een 3-10 stand de rust in gaan.

Kopie
Na rust volgt er in eerste instantie qua score een kopie van de eerste helft; het is HRC dat vrijwel onmiddellijk- in de 4de minuut – via een penalty kick scoort (6-10 via Lorenzo Groos) waarna Haarlem na een klein kwartier scoort en toch weer afstand neemt middels een tweede try en conversie (6-17). In de 20ste minuut volgt echter – na een mooie kick van Lorenzo Groos – ook een Haagse try.  Het is Björn Dolman die het ovaal mooi achter de lijn drukt. Lorenzo Groos laat vervolgens de conversie tussen de palen verdwijnen: 13-17.

Snel hierna volgt er weer een tegenstoot, scoort Haarlem en verdwijnt de bal tussen de palen (13-24 25ste min). De bezoekers lijken op stoom en drie minuten later scoren de Haarlemmers opnieuw een try, al wordt de conversie gemist (13-29). HRC vecht nog wel terug – na een half uur scoort Timon Vijn een try en de conversie wordt weer geraakt door Lorenzo (20-29) – maar het is niet genoeg om de pot naar zich toe te trekken.

Redactie: HRC
Foto’s: Michel Finkelnberg – Meer foto’s op SportSnap