BC Drop Shot en BC DKC delen de punten in de Haagse derby

Zaterdag 22 januari stond de Haagse badmintonderby tussen het thuisspelende BC DKC en BC Drop Shot op het programma. Een wedstrijd met voor beide teams andere belangen. DKC lijkt kansloos voor een plaats bij de beste 3, maar wil strijden voor hun eerste winst in de kampioenspoule. Drop Shot daarentegen is in een felle strijd verwikkeld met streekgenoot VELO voor een plaats in de play-off. Punten scoren is dus het devies.

Bij DKC ontbrak Mark Caljouw, waar Drop Shot weer een legpuzzel had op te lossen door de blessures van Dicky Palyama, Mathias Thyrri en Jaymie Laurens en afwezigheid van Joran Kweekel, Christine Busch en Alyssa Tirtosentono.

De herendubbel ging tussen het vertrouwde DKC duo Michiel Kruijt en Gijs Duijs en Wessel van der Aar met dit keer de Deen Steve Olesen. Dat het belangrijk is om vaak met elkaar te spelen om een goede eenheid te vormen werd ook in dit dubbel duidelijk. Michiel en Gijs wisten redelijk eenvoudig te winnen met 21-13 en 1-3. Het damesdubbel werd voor Marlies Baan en Manon Sibbald een eenvoudige winst in de eerste game, maar Natalia Perminova en invalster Stefanie Nijsse vochten zich terug in de wedstrijd, maar moesten ook de tweede game nipt aan de DKC-ers laten: 21-6 en 22-20.

Met een 2-0 tussenstand stond invaller David Sugiharto tegenover Tom Blinde in de eerste herensingle. David had het erg lastig met het hoge tempo en het werd een redelijk eenvoudige winst voor Tom met 21-14 en 21-10.
De eerste damessingle was een herhaling van de beide voorgaande duels tussen DKC en Drop Shot. Natalia Perminova bond de strijd weer aan met Manon Sibbald en ook dit keer vond Natalia zich terug aan de goede kant van de score. De eerste game ging tot 13 nog gelijk op, maar een tussensprint van Natalia bracht haar de winst. Ook tweede game ging het redelijk gelijk op, maar bouwde Natalia regelmatig haar voorsprong uit. Met 15-21 en 13-21 stond het eerste punt voor Drop Shot op het scorebord: 3-1 voor DKC.

De tweede herensingle bracht ook al twee kemphanen tegenover elkaar, die al meerdere keren de badmintonracket met elkaar gekruist hebben: de ervaren DKC-er Michiel Kruijt en DropShotter Lars Kros. De eerste game ging nog redelijk gelijk op, maar kwam Michiel op het begin na, niet echt in de problemen. In de tweede game liep Michiel snel weg, omdat het voor Lars te lastig was om een goede tactiek tegen Michiel te vinden. 21-18 en 21-10 en 4-1. Novi Wieland had nog een appeltje te schillen met Marlies Baan, vanwege het zure verlies in de thuiswedstrijd. Geconcentreerd en met gevarieerd spel wist Novi de eerste game te pakken, maar Marlies richtte zich op en won de tweede game. In de derde game startte Novi sterk en nam zelfs een 9-0 voorsprong. Marlies kwam deze achterstand niet meer te boven, omdat Novi steeds een antwoord had als Marlies een punt pakte. Met 17-21, 21-15 en 16-21 ging de winst naar Novi en met de mixen voor de boeg een tussenstand van 4-2.

In de mix tussen Kiona van der Werf en Andy Buijk leek het een lastig karwei te worden voor het Drop Shot koppel Steve en Stefanie. Door onwennigheid en spanning leverden de Dropshotters de eerste game in. Knap vochten ze zich terug in de wedstrijd en pakten de tweede game. In de derde game leek de winst richting Steve en Stefanie te gaan, maar Andy en Kiona vochten zich terug in de wedstrijd en kwamen zelfs tot twee keer toe op matchpoint maar die werd niet verzilverd en de winst ging alsnog naar Steve en Stefanie: 21-13, 19-21 en 21-23. Zou er dan toch nog een gelijkspel uit het vuur gesleept worden door Drop Shot?

Spanning dus bij de laatste mix tussen Gijs Duijs en Charissa Kuiper namens DKC en Novi en Wessel namens Drop Shot en het werd ook een spannende wedstrijd. De eerste game ging met 21-19 naar Gijs en Charissa, de tweede werd met 19-12 een prooi voor Wessel en Novi. In de derde game startten Wessel en Novi voortvarend en wisten de voorsprong vast te houden en zo via 13-21 de winst en het punt voor Drop Shot binnen te halen.

Een zwaar bevochten gelijkspel, waardoor BC Drop Shot de afstand met VELO met slechts één punt ziet afnemen en er 4 punten tussen beide streekgenoten zit. Komende weekend speelt Drop Shot zondagmiddag uit bij Duinwijck. VELO gaat zaterdag naar Almere en DKC speelt zaterdag uit bij Duinwijck en zondag thuis tegen Almere. Misschien weer met publiek!

Redactie: BC Drop Shot
Foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap