ZVV Den Haag vrouwen speelt gelijk tegen Exstudiantes Zwolle

Een sterk spelend ZVV Den Haag Vrouwen deed afgelopen vrijdagavond zichzelf zwaar tekort en kwam ternauwernood en tot grote opluchting notabene in de laatste minuut van de wedstrijd langszij, 2-2. De twee Haagse doelpunten kwamen van de voet van teamcaptain Priscilla de Vos. De 1-0 viel al in de 5e minuut van de wedstrijd. Zwolle kwam in de 17e minuut onverdiend op gelijke hoogte: 1-1. De Haags zaalvoetbalsters speelden slordig en Zwolle voelde dat er toch wat te halen viel en kreeg de nodige kansen. De rust werd gehaald met een 1-1 stand.

Sterkhouders
Coach René Havermans kon ook weer eens beschikken over twee sterkhouders. Ramona van der Harst en Romy Scherpenzeel leverden een positieve bijdrage aan het goede spel van een ZVV Den Haag dat bij vlagen de bovenliggende partij. Na 5 minuten spelen in de eerste helft kwam de thuisclub verdiend op een 1-0 voorsprong.

Er kwamen veel kansen om de voorsprong te verdubbelen. Deze werden niet benut. De Haagse ploeg had in de eerste helft al met 4 of 5-1 voor moeten staan. De Zwolse ploeg had in keepster Alyssa Visch haar absolute uitblinkster. Het ontbrak ZVV Den Haag daarnaast ook aan geluk in de afronding. Rochella Becker en Veronique Ziellemans vielen op met goed zaalvoetbal, uitstekende passes en verkeerden in een geweldige vorm.

Het bleef helaas het bij een schamel 2-2 gelijkspel. De Haagse eredivisionist speelde bij vlagen goed zaalvoetbal, combineerde naar hartelust, scoorde twee keer, maar scoorde te weinig.

Aan de andere kant hadden de bezoekers ZVV Den Haag heel veel pijn kunnen doen. Maar ook de Zwolsen verzuimden meer doelpunten te maken. ZVV Den Haag had ‘gewoon’ moeten winnen van Exstudiantes Zwolle.