The Hague Royals loopt na sterk begin tegen zware nederlaag aan in Rotterdam

Hoe kan het dat je de ene periode zo sterk speelt en de volgende periode niets meer raak gooit? Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de Royals zichzelf die vraag kunnen stellen. Ook  de uitwedstrijd tegen Feyenoord verliep  volgens een inmiddels bekend patroon. Het eerste kwart erg goed spelen om vervolgens halverwege het tweede kwart volledig in te storten. Eindstand 103-69.

Snorri Leidt De Dans

En het begon allemaal zo hoopvol in de Topsporthal in Rotterdam. Na de gebruikelijke slow start volgde een periode met verzorgd aanvalsspel waarbij vooral de combinatie Deividas Kumelis (7 assists)  Snorri Vignisson als een trein liep. De Ijslander scoorde maar liefst 12 punten in het eerste kwart, met daarbij ook twee driepunters. Omdat het vizier bij de gastheren (nog) niet op scherp stond konden de Hagenaars een voorsprong opbouwen die ze vasthielden tot aan de eerste pauze, 19-20.

Ook in het eerste gedeelte van het tweede kwart wisten The Royals aanvankelijk aardig bij te blijven. De schutters van Feyenoord begonnen zich te roeren maar hun vuur werd beantwoord door  “Haagse “ schutter Tom Ackermans met een aantal verre driepunters. Maar halverwege waren daar weer de inmiddels beruchte Royals minuten. Van 35-31 ineens naar 53 -31 binnen vier minuten waarbij alles fout ging wat fout kon gaan. De verdediging hield open huis en  meer dan 20 turnovers wordt een slechte gewoonte.

Kumelis Gooit Een Buzzer Beater Vanaf Eigen Helft

Zoals zo vaak de laatste tijd was de tweede helft  weer een formaliteit. De enige die zich aan de malaise onttrok was Tom Ackermans die zijn driepunters bleef gooien. Zijn teamgenoten bleven echter grossieren in slechte passes en zo kon Feyenoord makkelijk verder uitlopen tot 77-49 na het derde kwart. Kumelis, die geheel tegen zijn gewoonte in nog geen punt op het scorebord had gegooid, was kennelijk zo geirriteerd dat hij in de laatste seconde een buzzer- beater vanaf eigen helft gooide.

In het vierde kwart was het de vraag of Feyenoord de 100 puntengrens zou bereiken. Dat lukte, vooral ook omdat The Royals al snel 5 teamfouten verzamelden en verder veel ruimte lieten aan de gretige schutters van de Rotterdammers. Een kleine opleving van Arben Camaj zorgde ervoor dat hij tenminste nog aan een redelijk (15) aantal punten kwam. Verder kwamen alleen Snorri Vignisson (14), Skip Samson en vooral Tom Ackermans (17) tot een voldoende. Komende donderdag gaan de Royals voor de beker op bezoek bij het een klasse lager opererende Lokomotief Rijswijk en dat gaat nog een hele klus worden.