HDM dagwinnaar en Cartouche blijft goed bij in de hoofdklasse zaalhockey

Nadat gisteren bekend werd dat alle zaalhockey in ieder geval tot 14 december niet door kon gaan voor de lagere klassen waren alle ogen gericht op de hoofdklasse waar in Arnhem en in Almere de 2e ronde van de competitie afgewerkt zou worden. Toen iedereen in Almere klaar stond om de hal in te gaan bleek de deur er niet open te gaan en werd er uitgeweken naar de ballonhal bij de hockeyclub Laren waardoor de wedstijden van poule B toch nog, met een uur vertraging, konden worden gespeeld.

In Arhnem was het aan hdm om het goede spel van vorige week door te zetten. De Haagse formatie begon tegen SCHC. Dat hdm goed wakker was bleek dat het na 15 minuten 0-4 stond in het voordeel van de blauw-witten. Hierna kwam de Stichse nog wel terug tot 3-4 maar wist Boris Burkhardt in de laatste minuut de winst veilig te stellen door de 3-5 op het scorebord te zetten.

De tweede wedstrijd van de Hagenezen was in veel opzichten een opvallende met Bloemendaal als tegenstander. In de veldcompetitie is dit al jaren een van de grote namen waar hdm al jaren één van de in het oog springende teams in de zaal is.  Net als in de eerste wedstrijd begon hdm weer scherp aan de wedstrijd met een 3-0 voorsprong na 11 minuten.

Hierna deed Bloemendaal iets terug met een 3-1 ruststand als gevolg. Na rust was het wederom de Haagse formatie die wist te scoren. Tijdens een opstootje in het veld gebeurde er iets wat in het hockey niet heel vaak voor komt, maar door een duw van Freek Martens aan Cedric de Gier moest Bloemendaal met een man minder verder.

Uiteindelijk werd het 9-2 voor hdm wat daarmee bovenaan staat in poule A, met gelijk aantal punten als Amsterdam maar met een beter doelsaldo

Cartouche, dat dus in Laren zijn wedstrijden mocht spelen, probeerde de lijn van vorige week (2 overwinningen) door te zetten naar deze week. Cartouche begon de dag goed met een mooie overwinning op Almere. Halverwege stond het 1-1 waarna na de rust Cartouche op stoom kwam en de wedstrijd met 2-4 naar zichzelf toe trok.

In de wedstrijd tegen Den Bosch was het oud speler van hdm en KZ Koen Bijen (4 doelpunten) die op stoom was en de Voorburgse ploeg geen moment kans gaf. De eindstand die op het scorebord stond was 1-7 voor de Bosschenaren. Hierdoor zakte Cartouche naar de 3e plek in de stand van Poule B, maar met een gelijk aantal punten als de nummer 2 Den Bosch en zijn de kansen op de finaledag nog steeds aanwezig.

Redactie: Erik de Kleijn

Foto’s: Frank van der Leer  – meer foto’s op SportSnap.nl