HDM D1 blijft ondanks verlies nog bovenaan meedoen

Nadat gisteren bekend werd dat alle zaalhockey in ieder geval tot 14 december niet door kon gaan voor de lagere klassen, waren alle ogen gericht op de hoofdklasse waar in Arnhem en in Almere de 2e ronde van de competitie afgewerkt zou worden. Toen iedereen in Almere klaar stond om de hal in te gaan bleek de deur er niet open te gaan en werd er uitgeweken naar de ballonhal bij de hockeyclub Laren waardoor de wedstijden van poule B toch nog, met een uur vertraging, konden worden gespeeld. 

Waar de heren van hdm wakker waren hadden de dames tijdens de eerste wedstrijd moeite met Pinoké. De Amsterdammers kwamen snel op voorsprong waarna Pien van Nes de 1-1 scoorde. Nadat de Amsterdamse ploeg de 2-1 had gescoord hadden beide teams nog veel kansen de uitslag te veranderen, die helaas voor hdm niet positief uitpakte. Waardoor de eerste verliespunten van het jaar een feit waren. 

De tweede wedstrijd van de dag was tegen Kampong. Kampong had tot dat moment alle wedstrijden gewonnen en het werd zoals verwacht dus ook geen makkelijke wedstrijd. Nadat de Utrechtse dames op 1-0 voor kwamen was het Pien van Nes die de wedstrijd met 3 doelpunten omdraaide. Na nog een aantal doelpunten stond aan het einde van de wedstrijd 4-5 op het scorebord en konden er weer 3 punten bij hdm bijgeschreven worden.

Het Delfse Ring Pass kon helaas niet stunten tegen Amsterdam (2-1) en won relatief makkelijk van Helmond (3-1) en nadat Pinoké van hdm had gewonnen lieten ze duren punten tegen Union liggen. 

Door deze resultaten is het heel spannend in Poule B. Pinoké staat bovenaan met 10 punten gevolgd door Oranje-Rood, hdm en Kampong allemaal met 9 punten, waardoor alles nog mogelijk is. 

Redactie: Erik de Kleijn

Foto’s: Frank van der Leer – meer foto’s op SportSnap.nl