Hans Agte Algemeen Directeur ADO Den Haag Vrouwen. Hans Agte: “Nadat ik kennis maakte met ADO vrouwen was ik verkocht”

In het kader van het permanent professionaliseren van de organisatie van ADO Den Haag Vrouwen, heeft het bestuur op de valreep van 2021 een belangrijke stap gezet en per 23-12-21 Hans Agte als Algemeen Directeur benoemd. De 56-jarige Hagenees heeft een contract getekend van een periode van minimaal 2,5 jaar.

Hans is met ingang van seizoen 2020-2021 begonnen als broeksponsor (CMSI360) en maatschappelijk partner, echter de goede klik tussen het bestuur en Hans enerzijds, en de klik tussen de organisatie en Hans anderzijds, heeft ertoe geleid dat ADO Den Haag Vrouwen intern de perfecte kandidaat voor de functie heeft gevonden. Hans brengt in het hedendaagse zijn kennis en ervaring mee in het verder helpen van verschillende organisaties.

‘Het is een droom om de reis van ”de tribune naar de bestuurskamer” te mogen ervaren’, stelt Hans Agte. ‘Ik ben een rasechte Hagenees met hart voor ADO Den Haag Vrouwen. Daarnaast heb ik een tomeloze passie om meer gelijkheid te bewerkstelligen voor de vrouwensport en natuurlijk voor het Haagse vrouwenvoetbal in het bijzonder. Dat ik mij, samen met vele andere, mag inzetten voor de toekomst van ADO Den Haag Vrouwen is een fantastische uitdaging en ik kijk er dan ook naar uit om de organisatie nog beter te leren kennen en mijn steentje bij te kunnen dragen. Samen met alle betrokkenen kunnen we het verschil maken.’

‘Als laatste wil ik het bestuur bedanken voor het vertrouwen dat ze mij geven en een ieder die ADO Vrouwen een warm hart toedraagt fijne feestdagen toewensen. Mijn kerstcadeau kan niet mooier zijn.’

Haagsetopsport.nl was de eerste die Hans een aantal vragen kon en mocht stellen:

Hans, gefeliciteerd met je baan als algemeen directeur van ADO vrouwen.

Voor ons ben je een zeer bekende verschijning en ben je al veel langer aan onze websites en onze toernooien verbonden, maar stel jezelf even voor:
naam Hans Agte
leeftijd 56
beroep Ondernemer
burgerlijke staat Getrouwd
Geboren in Bethlehemziekenhuis Den Haag

Hans, ondanks dat je in Hoenderloo woont ben je gewoon een echte Hagenees. Waarom ben je ooit weggegaan uit het Haagse?
Dat is stapje voor stapje gegaan, vanuit de Loosduinsekade, Wesselstraat, Gaarde naar Rijswijk, Delft, Cielle nu naar Hoenderloo, en de liefde was daarvoor de reden. 😀

Jouw leven bestaat uit het helpen van bedrijven maar je helpt ook sporters. Kun je ons uitleggen waar die drive vandaan komt?
Hier geldt zeker ook het “ouder” worden, levenservaring zeg maar. Ik heb mensen om me heen gehad die me kansen hebben gegeven tegen de stroom in, dat ben ik nooit vergeten en heeft me een geweldige reis gebracht. Dat ik me heb mogen ontwikkelen tot een persoon die nu ook bedrijven/mensen kan helpen met mijn kennis en ervaring is voor mij een logisch iets. Niets is mooier om met een beetje hulp iemand of een bedrijf verder te helpen en als je daar dan ook nog je werk van mag maken, is het helemaal fantastisch.

Je bent een van de drijvende krachten achter Power Meiden Haaglanden, wat was en is je doel hiermee en wanneer is je missie geslaagd?
Als maatschappelijk partner van ADO Den Haag Vrouwen is een clinic met een deel van de selectie/staf een optie. Hiermee kon ik mooi mijn contacten met badminton/dropshot combineren om (kansarme) kinderen een leuke middag te bezorgen. Deze mixclinic was echter zo’n succes met zoveel partijen die wilde meehelpen, dat inmiddels de 3e mixclinic in februari 2022 plaatsvindt en het initiatief nu is ondergebracht in een Stichting. Het doel van Powermeiden Haaglanden is om maatschappelijke (sport) drempels te slechten voor meiden/vrouwen door hen te interesseren voor sport en talenten te ondersteunen in de uitoefening daarin. Lees ook meer op: www.powermeidenhaaglanden.nl

De missie is geslaagd, want een in eerste instantie initieel eenmalig iets zal wat mij betreft nu voor altijd onderdeel zijn van de maatschappelijke betrokkenheid van veel mensen en bedrijven in de regio Haaglanden!

Uiteindelijk ben je met je bedrijf betrokken geraakt bij ADO vrouwen, hoe is dat proces gegaan?
Mario Seffelaar (commercieel manager) deed op linkedin een oproep aan relaties om een trainingskamp voor ADO Vrouwen te sponsoren, door het verkopen van kavels op een nieuw initiatief namelijk een middencirkeldoek. Nadat ik Ă©Ă©n kavel had afgenomen, en een telefoongesprek later er vier had betaald, maakte ik kennis met de ADO Vrouwen-organisatie en haar uitdagingen voor funding. Dit raakte me zeer, net als mijn betrokkenheid bij de vrouwelijke badmintonners hebben ook de voetbalsters in Nederland een belachelijk grote achterstand t.o.v. de mannen. Als je dan ziet wat de vrouwen/meiden ervoor over hebben om onze groengele kleuren te verdedigen, dan kan ik niet anders dan een diepe buiging maken. Om dan de rol van sponsor/partner te mogen vervullen was voor mij eigenlijk al logisch, maar toch ook een droom.

Via broeksponsor, ondersteuning bij de sponsoring, ben je nu Algemeen Directeur geworden. Dat lijkt snel gegaan maar volgens mij zagen de insiders dit wel aankomen, herken jij dat?
Ik zag het zeker niet aankomen, maar alles valt voor mij wel op zijn plek. De klik tussen het bestuur en mij en anderzijds tussen mij en de organisatie en het feit dat ADO vrouwen een bijdrage wil leveren aan het verder professionaliseren van het vrouwenvoetbal, legde een link tussen behoefte en mogelijkheid. Ik ben in de gelegenheid om tijd en kennis naast me bedrijf te steken in iets wat me aan het hart gaat; “van de tribune naar de bestuurskamer”!

Wat heb je voor ogen met de ADO vrouwen?
Samen willen we elk jaar voor de prijzen strijden, de jeugdopleiding verstevigen en zowel de jeugd als selectie een maatschappelijk traject bieden naast hun sport, denkend aan scholing, stages en werk. Momenteel zijn we hard bezig met het ‘ADO Vrouwen 2.0-plan’. Samen met sponsors/partners gaan we dit verder uitwerken, want alleen samen komen we waar we thuishoren.

Wanneer ga je starten en hoe lang blijf je minimaal aan ADO vrouwen verbonden?
Ik heb 23-12-21 een contract mogen tekenen voor initieel 2,5 jaar om samen met het bestuur de continuĂŻteit te waarborgen. De handtekening is een formalisering van een start die al eerder gemaakt is.

We wensen je ontzettend veel succes met deze geweldige baan en hopen je heel veel te zien en te spreken.
Jullie oprecht bedankt, want de media is voor ons een strategische partner, we spreken elkaar snel!