Zwaar gehavend UltimAir Hijs Hokij verliest koppositie aan Bulldogs Liège

De ijshockeyers van UltimAir Hijs Hokij hebben zaterdagavond de koppositie in de BeNe League verloren aan Bulldogs Liège. Met een zwaar gehavende selectie gingen de Hagenezen strijdend ten onder met 4-1 in en tegen Liège. 

UltimAir Hijs Hokij miste tegen de Bulldogs maar liefst zes spelers vanwege een positieve coronatest of blessure. Jeffrey Melissant, Ernesto Klem, Maurice van der Schuit, Jay de Ruiter, Jasper Kick en Alan van Bentem moesten deze kraker aan zich voorbij laten gaan. 

Zonder deze spelers kwam de Haagse club goed voor de dag tegen de Bulldogs uit Liège, de ware topfavoriet voor de eindzege in de BeNe League. Hijs Hokij creëerde een aantal grote kansen, maar beloonde zichzelf niet bij het afmaken daarvan. Toch gingen de rood-blauwen verdient met een 0-1 de kleedkamer in. Op de powerplay was het Levi Boer die de puck langs Bulldogs-doelman Passingham schoot.

Met de zes spelers die Hijs Hokij vooraf al miste, kwamen daar tijdens de wedstrijd nog twee spelers bij. Reinier Staats kon na een ‘checking from behind’ straf gaan douchen en Justin Evers moest halverwege afhaken wegens een blessure. Daarmee kwam het aantal spelers dat Hijs Hokij mist in totaal op acht. Het is dan ook niet gek te noemen dat de batterij opgegeven moment leeg is. Het was voor de Bulldogs toen tijd om toe te slaan, en dat deden ze. Via een snelle 1-1 in de tweede periode kwam daarna de 2-1 via Bulldogs-speler Balhan.

Hijs Hokij hield heel lang stand tot drie minuten voor tijd. Het was aanvaller Cas Staps die definitief de genade klap uitdeelde door de puck voor de derde keer langs goalie Magnus te schieten: 3-1. Uiteindelijk probeert de club uit Den Haag het nog wel door Magnus uit zijn goal te halen en zo een man meer op het ijs te hebben, maar 5 seconden voor tijd weten de Bulldogs hier nog uitermate van te profiteren als Van Gestel de puck in het lege Haagse goal schiet: 4-1. 

Ondanks het eerste verlies van het seizoen kan Chris Eimers en zijn team tevreden zijn met de strijd die vandaag geleverd is met zo’n weinig spelers. Door de zege op Hijs Hokij is Bulldogs Liège de nieuwe koploper van de BeNe League competitie.

Aanstaande vrijdag kunnen de Haagse ijshockeyers de koppositie alweer terug veroveren. Dan neemt UltimAir Hijs Hokij het opnieuw op tegen de Bulldogs. Ditmaal in de Haagse Uithof. 

EINDSTAND: Bulldogs Liège vs UltimAir Hijs Hokij 4-1

𝗗𝗼𝗲𝗹𝗽𝘂𝗻𝘁(𝗲𝗻) 𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝗔𝗶𝗿 𝗛𝗶𝗷𝘀 𝗛𝗼𝗸𝗶𝗷:

15′ Levi Boer (0-1)

Redactie en foto’s: UltimAir Hijs Hokij – Kjelt Vlaardingerbroek