Hellas wint van Volendam 2

Op zaterdag 20 november werd de Eredivisiewedstrijd IMTO Benelux Hellas tegen Kras Volendam gespeeld aan de Laan van Poot. Hellas ging de wedstrijd in als favoriet en had wat goed te maken na de ruime nederlaag op bezoek bij Bevo. Na een gelijkopgaande eerste helft pakte Hellas overtuigend de winst.

In het eerste kwartier van de wedstrijd wist Hellas gemakkelijk de voorsprong te pakken. De vooraf aan de wedstrijd niet geheel fitte Kevin Hendriks kon toch zijn stempel drukken met 3 treffers in de beginfase. Na een stand van 9-5 bracht Hellas zichzelf onnodig in de problemen met slordige passing en afronding. Een aantal goede afstandsschoten van Loek van Bergen en Henegouwen beperkten de comeback die Volendam in de eerste helft maakte tot 14-13.

Hellas kwam na rust geconcentreerd uit de kleedkamer en speelde een tactisch sterke fase waardoor het flink kon uitlopen op Volendam. Keeper Caspar Hovingh liet zien waarom hij in het doel staat en keerde vrijwel iedere bal die op hem af kwam. Via standen van
21-15 en 25-16 werd een gat geslagen van 9 doelpunten. De laatste tien minuten veerde Volendam iets terug, echter niet genoeg om Hellas nog in gevaar te brengen. De 2 punten bleven in Den Haag.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen