UltimAir Hijs Hokij wint ruim van Chiefs Leuven en blijft ongeslagen

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs Chiefs Leuven 7-2

UltimAir Hijs Hokij heeft vrijdagavond in de BeNe League gewonnen van Chiefs Leuven. In de eigen Uithof werden de Belgen met 7-2 verslagen.

De Haagse club moest aan het begin van de wedstrijd even op gang komen. Opzich geen rare gedachte, want met Alan van Bentem, Jay de Ruiter, Jasper Kick en Ronald Wurm mistte Hijs Hokij maar liefst vier spelers. Toch is het spelbeeld vooral: Hijs Hokij heeft veel de puck en moet het spel maken, Leuven verdedigt en wacht af en toe op een uitbraak. Toch zijn het in de 16e minuut de Chiefs die op een 0-1 voorsprong komen door een doelpunt van Alec James. Hijs Hokij moet aan de bak en doet dat ook: 46 seconden later schiet Boer gelijk de 1-1 erin.

In de tweede periode is het opnieuw Hijs Hokij dat het spel moet maken en de meeste kansen creëert. Toch komt de thuisclub weer op een achterstand via Alec James, die via een penaltyshot op een mooie wijze doelman Magnus weet te passeren: 1-2. De Haagse club kan dus voor de tweede keer in de achtervolging, maar ook deze stand blijft niet lang op het scorebord staan. Twee minuten later is het namelijk oud-Leuven speler Adam Logozzo die op een fantastische manier de Belgische doelman op het verkeerde been zet en de puck in het net schiet: 2-2. Deze twee goals geeft Hijs Hokij vertrouwen en de spelers zijn duidelijk opzoek naar meer. Uiteindelijk is het Oosterveld die ervoor zorgt dat Hijs Hokij met een voorsprong de kleedkamer kan opzoeken: 3-2.

In de derde periode is Hijs Hokij gevaarlijker dan Leuven en maakt nu ook de kansen af. De Chiefs kregen hier en daar nog pogingen om te scoren, maar slaagde hier niet in. De thuisclub deed dat echter wel. In zes minuten weten de Uithofbewoners maar liefst vier doelpunten te scoren via Melissant (4-2), Borgman (5-2), Melissant (6-2) en Stace van Bentem (7-2).

Uiteindelijk boekt Hijs Hokij dus een ruime zege op het Belgische Leuven. Daarmee wint Hijs Hokij voor de zevende keer in de BeNe League en is daarmee nog ongeslagen! Vanavond speelt UltimAir Hijs Hokij alweer de volgende wedstrijd. De Hagenezen reizen af naar het Silverdome om het op te nemen tegen de Zoetermeer Panters!

Doelpunt(en) UltimAir Hijs Hokij:

17′ Levi Boer (1-1)

29′ Adam Logozzo (2-2)

32′ Joey Oosterveld (3-2)

52′ Jeffrey Melissant (4-2)

56′ Bjorn Borgman (5-2 Powerplay)

59′ Jeffrey Melissant (6-2 Powerplay)

59′ Stace van Bentem (7-2)

Redactie: UltimAir Hijs Hokij – Kjelt Vlaardingerbroek
Foto’s: Martin van Oostveen