Terugblik Hockey dames hoofdklasse. Onverwacht verlies HGC, winst voor HDM en KZ

In de twaalfde ronde van de hockey Hoofdklasse dames heeft HGC zondagmiddag niet kunnen winnen van middenmoter Kampong. Zonder de geblesseerde captain Eva de Goede werd in eigen huis in de laatste minuten verslagen door Kampong, 3-4. De aanvoerster van de Wassenaarse ploeg en Oranje blesseerde zich afgelopen week in een wedstrijd van het Nederlands team.

Ook HDM en Klein Zwitserland speelden zondag een thuiswedstrijd. In tegenstelling tot HGC wisten zij deze wel winnen af te sluiten, hdm won met 2-1 van Hurley en KZ versloeg directe concurrent Victoria met 3-1.


HGC verliest zonder De Goede

Foto’s: Frank van der Leer. Meer foto’s op http://www.sportsnap.nl

De ploeg van coach Robert-Jan de Vos moest het zondag dus stellen zonder captain en aanjager Eva de Goede. Nota bene in haar 250e Interland verstapte zij zich en moest met een blessure naar de kant. Zonder de Goede werd HGC in de beginfase overlopen door de bezoekers Vanessa Blockmans en Pilar Romang zette Kampong op 0-2 voorsprong. Toch voor rust zich terug naar 2-2 Isis van Loon en Cecile Pieper scoorden namens HGC.

Na rust kwam HGC nog wel op 3-2 voorsprong door een rebound uit een strafcorner binnen te tikken. Maar zonder De Goede kwam HGC kracht en vernuft tekort op het middenveld, waardoor Kampong het betere van het spel kreeg. Dit leverde uiteindelijk nog twee doelpunten op voor de bezoekers, Mabel Brans scoorde de 3-3 uit een strafcorner en Bente van de Veldt besliste de wedstrijd door vlak voor tijd de 3-4 te maken.

HGC staat na twaalf wedstrijden vijfde en heeft de play-offs nog binnen bereik.

Weer winst voor HDM

Foto’s HDM – Hurley foto’s Maarten Knol
meer foto’s op www.sportsnap.nl


Nadat vorige week koploper Den Bosch knap met 0-4 werd verslagen trokken de vrouwen van hdm die goede lijn door. Hurley werd in eigen huis met 2-1 verslagen.

De bezoekers kwamen na 23 minuten nog wel op 0-1 voorsprong door Pam van Asperen. Maar de ploeg van Ivar Knötschke kon twee minuten later alweer op gelijke hoogte te komen toen HDM routinier Pien van Nes raak schoot uit een strafcorner.

Na rust was het Tessa Beetsma die ervoor zorgde dat HDM met de 2-1 overwinning ging lopen. Door deze overwinning en de resultaten van concurrenten stijgen de dames van HDM naar de zesde plek op de ranglijst en is de play-off plaatsing weer in zicht.

Klein Zwitserland wint degradatiekraker

De vrouwen van KZ hebben zichzelf een goed dienst bewezen door in eigen huis directe concurrent voor degradatie, Victoria, met 3-2 te verslaan.
Florine van Grimbergen opende de score uit een strafcorner (1-0). Mady hof scoorde uit de strafbal de 1-1 voor de bezoekers.

Na rust scoorden Lotte van Dongen (2-1, strafcorner) en Sophie van de Heiden (3-1, strafbal) namens KZ waarna het verzet van Victoria gebroken bleek.

Toch wisten de bezoekers nog wel te scoren, Julie van Putte maakte de 3-2, maar de Haagse ploeg kwam niet verder in gevaar. Door de winst op Victoria klimt Klein Zwitserland naar plek tien in de Hoofdklasse.

Foto’s: Erwin Bartman. Meer foto’s op http://www.sportsnap.nl