ADO Den Haag rond met nieuwe eigenaar

ADO Den Haag kan weer met vertrouwen werken aan de toekomst. In de Globalon Football Holding Group SL is een nieuwe eigenaar gevonden. De onderhandelingen zijn inmiddels afgerond. De KNVB en de gemeente Den Haag staan positief tegenover de overname van de club.

Globalon Football Holding Group SL is gevestigd in Spanje en vormt de voetbaltak van Bolt. Dit Amerikaanse investeringsbedrijf bezit aandelen van onder meer de Amerikaanse ijshockeyclub New Jersey Devils, de basketbalclub Philadelphia 76ers en de voetbalclubs Crystal Palace (Engeland), FC Augsburg (Duitsland) en Waasland-Beveren (België).

De nieuwe eigenaar is tijdens de onderhandelingen voor alle betrokkenen een meedenkende partij gebleken, die niet vooraf moeilijk in te lossen voorwaarden stelde. Zij is in feite de enige kandidaat, die de club eerst wil kopen en aangeeft waar het geld vandaan komt en snel aan de slag wil. Daarna wil zij in gesprek met de gemeente Den Haag.

Bolt wil beginnen met 100 procent van de aandelen, maar staat in een later stadium open voor Haagse participatie. Dit betekent, dat HFC ADO Den Haag en Stichting Toekomst ADO Den Haag (STA) nu hun aandeel opgeven. De STA wordt opgeheven. HFC ADO Den Haag draagt de licentie en goedkeuringsrechten bij jeugdopleiding over, maar behoudt de rechten bij wijziging van handelsnaam, het logo, clubkleuren en stadionlocatie. Dit wordt nader uitgewerkt in een nieuwe overeenkomst waar de verbondenheid tussen de nieuwe NV en de HFC ADO Den Haag bestendigd blijft. Hierbij zullen ook zaken als gastheerschap en privileges nader worden uitgewerkt.

Alle bestuurders binnen NV ADO Den Haag geven hun positie op. Het bestuur van HFC ADO Den Haag heeft over de zaak contact gehad met de Commissie Toezicht Naleving Overeenkomst en Reglementen.