Overzicht hockey hoofdklasse dames

Hoofdklasse dames
In de dames Hoofdklasse hockey stond zondag de laatste speeldag voor de winterstop gespeeld. Dit met wisselend succes voor de Haagse ploegen.


Nipt verlies HDM bij koploper
In een uitwedstrijd tegen Den Bosch hield HDM lang stand, maar uiteindelijk werd er met 0-1 verloren. Gedurende de hele wedstrijd stond de verdediging van de ploeg van Ivar Knötschke goed en Den Bosch had moeite kansen te creëren. De wedstrijd leek dan ook te gaan eindigen in een 0-0 gelijkspel, maar dit was buiten doelpuntenmachine van Oranje en Den Bosch gerekend. Aan het eind van het derde kwart pushte zij een strafcorner raak. De 1-0 zou ook de eindstand betekenen. HDM sluit de eerste helft van het seizoen af als zevende op de ranglijst.


Krappe overwinning HGC
HGC had zondag een hele kluif aan uit bij nummer elf uit de Hoofdklasse, Victoria. Twee keer kwam HGC op voorsprong, maar tot twee keer toe wist de thuisclub een achterstand om te buigen. Pas na de derde treffer van HGC was het verzet van Victoria gebroken. HGC stijgt door deze 2-3 overwinning naar de vierde plaats in de Hoofdklasse.

Ruim verlies Klein Zwitserland
De dames van KZ konden zondag geen vuist maken in de uitwedstrijd tegen SCHC. De huidige nummer twee uit de Hoofdklasse was simpelweg te sterk voor de Haagse ploeg. Yibbi Jansen, Xan de Waard en Ginella Zerbo waren de doelpuntenmakers voor de thuisploeg. Promovendus Klein Zwitserland gaat, ondanks deze nederlaag, op een tiende plek de winterstop in.

Redactie Vyron Verkijk
Foto’s archief