Gehavend ZVV Den Haag vrouwen verliest. Sportsignaal in gesprek met Rene Havermans (coach) en Nico Taal (voorzitter)

AMSTERDAM- Ondanks alle interne en externe perikelen heeft een gehavend ZVV Den Haag Vrouwen selectie zich danig geweerd in de hoofdstad. Tegen de gedoodverfde titelfavoriet Os Lusitanos heeft de ploeg van René Havermans zich danig geweerd. Vooral de twee speelsters uit het tweede verdienen groot respect voor hun strijd en passie die zij de gehele wedstrijd lieten zien. Havermans:” Debbie Dam en Sara Leidelmeijer hebben mij niet alleen positief verrast maar voerden hun taak uitstekend uit.”

Voorafgaand aan de wedstrijd is nog aan de KNVB verzocht om de wedstrijd te mogen uitstellen vanwege de vele blessures en ziektegevallen binnen de Haagse selectie. Maar vanuit de duistere Zeister bossen kreeg Havermans nul op het rekest! Noodgedwongen moesten ook niet fitte en half zieke speelsters meedoen.

De wedstrijd zelf was voor ZVV Den  Haag één om desondanks positief op terug te blikken. Onder aanvoering Futsal revelatie Priscilla ‘Messie’ Mesker kreeg ZVV Den Haag over de hele wedstrijd gezien een aantal 100% kansen om na de 1-0 achterstand langszij te komen. Ook trof Lavinia Poku eenmaal de paal en ook de schoten van ‘Messie’ belandden helaas niet tegen de Amsterdamse netten!

Toen in de tweede helft de 2-0 op het scorebord stond zakte ZVV Den Haag niet in. Sterker, er kwam een extra power los om met Haagse strijd, vechtlust en passie alles te geven om de aansluitingstreffer te realiseren. Helaas, ondanks een excellerende keepster Lisa Franken en een zeer positief ingestelde gehavende ploeg dat er met een mentaal sterke ZVV Den Haag niet te spotten valt. Niet door Zeist maar ook niet door Amsterdam. Helaas werd er verloren. “Maar ook wel weer veel gewonnen”, aldus een tevreden en trotse Havermans na afloop van de wedstrijd. 

Bijzonderheid: Ook reserve keepster liet zien over een goede instelling te beschikken:”Laat Lisa Franken maar staan coach, zij doet het uitstekend, ik hoef er niet in!”

Sportsignaal ging in gesprek met coach Rene Havermans en voorzitter Nico Taal.

Luister het interview terug met Rene Havermans via:

Luister het interview met Nico Taal, voorzitter van ZVV Den Haag terug via:

Redactie: ZVV Den Haag
Foto: Archief