EHC na rust maatje te klein tegen koploper. Sportsignaal in gesprek met Rolf Wubbe, keeper van EHC

Tegen de reserves van topclub Aalsmeer heeft EHC met 32-27 verloren. In de eigen hal begonnen de Haagse handballers voorspoedig, maar moesten in de tweede helft de Noord-Hollanders de punten laten.

In een ambiance die leek op een doordeweekse oefenwedstrijd zonder publiek, kende EHC een sterke start waarin het redelijk gelijk op ging. De thuisclub onderscheidde zich door goede reddingen van de uit het buitenland teruggekeerde keeper Rolf Wubben en fraaie doelpunten uit de tweede lijn van Zijad Dzidic. De verdediging zat goed op slot, al had EHC de gehele wedstrijd te weinig grip op de snelle tegenaanval van Aalsmeer.

Beide teams gingen rusten met een 16-15 voorsprong voor de Aalsmeerders.

In de 40e minuut braken de heren van Aalsmeer door en wisten de marge uit te breiden naar 3 en vervolgens naar 8. EHC liet het hier niet bij zitten en gaf vol gas om de marge te verkleinen. Dat lukte en de Hagenaars en brachten de marge terug naar 5. Wellicht dat de Aalsmeerders EHC hadden onderschat.

De eindstand van 27-32 moet dan ook ondanks het verlies een opsteker zijn voor EHC. Tegen de koploper in de eredivisie werd goed strijd geboden. EHC is in de eredivisie na acht speelronden nog steeds puntloos.

Sportsignaal sprak na afloop van de wedstrijd met EHC keeper Rolf Wubbe. Luister het interview terug via:

Redactie: Haagsetopsport.nl
Foto’s: Olaf Otten