ADO vrouwen pakken na laatste verlies nu de drie punten tegen Alkmaar

De ADO Den Haag Vrouwen hebben vrijdagavond  in het Cars Jeans Stadion na de laatste (uit) wedstrijd tegen Heerenveen met 1 – 0 verloren te hebben de drie punten door VV Alkmaar met 3 – 1 te verslaan en namen daarmee revanche voor het eerdere verlies op 3 september in de uitwedstrijd in Alkmaar.

Gelijk vanaf de aftrap zette de thuisclub de toon waarbij Jaimy Ravensbergen tot tweemaal toe de keeper van de bezoekers op de proef stelde. Hierna tikte keeper Henriikka Mäkelä Wiëlle Douma in de zestien meter aan maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Na twaalf minuten kwam de ploeg van trainer Sjaak Polak toch op een dikverdiende voorsprong door Amber Verspaget die uit een corner van Romy Speelman raak kopte. Tot de twintigste minuut bleven de Haagse vrouwen de boventoon voeren maar daarna gaven ze steeds meer het initiatief weg wat in de 29e minuut resulteerde in de gelijkmaker door Anna Ruiter die na de vrije trap van Alieke Tuin heel alert reageerde toen Barbara Lorsheyd in het Haagse doel de bal niet gelijk onder controle kreeg. Tot de rust voerden de Alkmaarse vrouwen de boventoon zonder overigens tot echt uitgespeelde kansen te komen.

Bij aanvang van de tweede helft had een nou niet bepaald tevreden trainer Sjaak Polak drie wissels doorgevoerd waarbij Van Belen, Rijsbergen en Van Oosten de plaats innamen van Nelemans, Looijen en v.d.Westeringh. Binnen het kwartier bereikte een pass van Jaimy Ravensbergen  Liz Rijsbergen die haar schot gekraakt zag worden. Nauwelijks vijf minuten later verzuimde spits Emmeke Henschen om de Alkmaarders op voorsprong te zetten want in één op één situatie met keeper Lorsheyd kwam de laatste als overwinnaar uit de strijd door de bal klemvast te pakken. Polak wilde perse de punten binnen halen en verving verdediger Douma door aanvaller Joline Amani die binnen vier minuten de 2 – 1 op het scorebord zette door de bal knap via de binnenkant paal binnen te schieten. Amani was vervolgens dicht bij haar tweede doelpunt maar haar kopbal spatte op de lat uiteen. De thuisploeg bleef hierna aandringen en binnen het Haags kwartiertje viel dan ook de 3 – 1 door opnieuw Amani op een assist van Louise van Oosten. Na de wedstrijd werd Amani uitgeroepen tot woman of the match.              

Karakteristieken

ADO Den Haag – VV Alkmaar:      3 – 1           (1 – 1)

Scoreverloop: 12e min. 1 – 0 Verspaget, 29e min. 1 – 1 Ruiter, 66 e min. 2 – 1 Amani , 77e min. 3 – 1 Amani

Scheidsrechter: Bas Oosterlaken

Gele kaarten: —

Toeschouwers: 385

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd,Hendriks, Verspaget, Nelemans (46/v.Belen), Raaymakers, Looijen(46/Rijsbergen), Ravensbergen, v.d.Westeringh(46/v.Oosten), Douma (62/Amani), IJzerman, Speelman

Opstelling VV Alkmaar: Makela, Ruiter,M. Stoop, Mol(77/Coady), Kruithof, Hulst (83/ v.d. Most) Henschen, Tuin, Roosjen, Koopman, N.StoopRedactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo