ZVV Den Haag heren pakt belangrijke punten tegen Feijenoord

Vrijdagavond ontvingen de mannen van ZVV Den Haag streekgenoot Feijenoord Futsal in het Zuiderpark. Een eerste kans om de off day  van vorige week in Apeldoorn goed te maken. Door onder andere blessures was coach Gerald Baars genoodzaakt om drie nieuwe en onervaren spelers in zijn wedstrijdselectie op te nemen.

Na een aftastend begin nam Feijenoord de leiding, maar werd gelijk weer met de voetjes op de grond gezet door Shwendell Cijntje: 1-1. Het spel golfde heen en weer met de beste kansen voor Den Haag. De 2-1 van Faisal Karoumi was verdiend, maar daar dacht Feijenoord weer anders over: 2-2.

Toen stond nieuwkomer Raymillio Delba op. Gestart vanuit de punt van de aanval maakte hij met een schitterende actie de 3-2 en rondde hij net voor rust een schitterende counter af: 4-2.

Na rust hetzelfde beeld. Feijenoord probeerde de aansluiting te forceren. Maar ZVV Den Haag, onder aanvoering van een wederom sterk spelende Morad Chalhi, gaf geen krimp. Sterker nog, als ZVV gewoon de kansen had afgemaakt, was de wedstrijd al snel een formaliteit geweest. Na wat tumult door drie rode kaarten, in een verder sportief verlopen duel, maakte  Farid el Hammouchi met een vrije trap aan alle onzekerheid een einde: 5-2.

Coach Gerald Baars en assistent Naïm el Yousfi hebben een echte “vechtmachine” van het team gemaakt, die met deze inzet menig tegenstander een vervelende avond kan bezorgen.

Redactie: ZVV Den Haag
Foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap