WHC/Hercules lijdt onnodig verlies tegen Volendam 2

Voor de 2e keer op rij moesten de mannen van het technische duo Richard Rijkens & Bart de Koning toezien dat de opponent de volle buit voor zich opeiste.

In een redelijk gevulde sporthal Loosduinen leek een getergde thuisploeg snel zaken te willen doen, hiermee proberend de nog zure smaak van de eerste competitienederlaag in Limburg weg te spoelen. Dat leek aanvankelijk ook te gaan lukken.

Nadat Volendam in de eerste minuut de kans op een voorsprong middels een 7m worp had laten liggen, was het opbouwer Ziggy Eijsenring die binnen 5 minuten z’n visitekaartje afgaf met maar liefst 4 rake treffers. De bezoekers uit Volendam waren geenszins onder de indruk en namen ook met snelle tegenaanvallen het doel van goalie Stefan Stapper onder vuur. In het begin stond het vizier bij de tegenstander nog niet volledig op scherp en zodoende kon de thuisploeg de verkregen voorsprong tot halverwege de 1e helft met redelijk prima spel onder controle houden.

Toen cirkelspeler Jonah Baak het verschil zelfs op 5 kon brengen (10-5 tussenstand) leek er geen vuiltje aan de lucht en was er alle reden tot veel opgewekte gezichten in de sporthal. Volendam liet het hier echter niet bij zitten, knokte zich weer terug in de game en 5 minuten voor rust hadden de mannen in Oranje de stand weer gelijkgetrokken. De net ingevallen talentvolle Maxime Badji en Tim Frenk zorgden er gezamenlijk voor dat WHC/Hercules toch met een 14-12 ruststand naar de thee konden.

Diezelfde Maxime had zich de thee goed laten smaken want niet snel na rust bracht hij z’n ploeg op 15-12. Maar opnieuw haakte de ploeg uit Noord-Holland weer aan en was dus geenszins van plan om het combinatieteam maar iets cadeau te doen. Daar waar bij de opponent aanvallend bijna alles lukte, daar haperde de aanvalsmachine van de gastheer meer en meer. 100% kansen werden niet verzilverd en als een sluwe vos trok Volendam de wedstrijd naar zich toe. Het combinatieteam deed er echt alles aan om het tij nog te keren maar de Noord-Hollanders hielden knap stand en was inmiddels, met nog 5 minuten op de klok, uitgelopen naar 23-28. Michel Verbeij mocht met een hattrick in de slotfase nog wat terugdoen namens de gastheer maar het was bij lange na niet genoeg om de uiteindelijk, zeer onnodige nederlaag te voorkomen, einduitslag 26-29.

Redactie: WHC/Hercules
Foto’s: Ron Heinen – Meer foto’s op SportSnap