Overzicht Hockey Hoofdklasse dames 17-10-2021HGC wint en klimt op de ranglijst

Door een vijfde zege in de Hoofdklasse hockey stijgen de dames van HGC naar de tweede plek, achter koploper Den Bosch. In eigen huis werd zondag Bloemendaal met 3-1 verslagen.

De Wassenaarse Ploeg kwam nog wel 0-1 achter door een benutte strafcorner van Demi Hulterman. Maar in het vervolg van de wedstrijd bleek HGC de betere ploeg te zijn. Eva de Goede scoorde uit een strafcorner, waardoor beide ploegen met 1-1 de rust in gingen. Ook in de tweede helft was het beste van het spel voor het team van Robbert-Jan de Vos. Karlijn Scheepens scoorde de 2-1 vlak na rust en Cécile Pieper besliste de wedstrijd door een strafcorner te benutten (3-1). Door deze zege stijgt HGC naar de tweede plaats.

Foto’s Martin van Oostveen

Weer geen overwinning Klein Zwitserland


De dames van Klein Zwitserland verloren zondag in eigen huis met 0-3 van Pinoké. Het was voor KZ alweer de zesde wedstrijd zonder zege in de Hoofdklasse.

Al na twee minuten keek de ploeg van Jorge Nolte tegen een 0-1 achterstand aan. In het vervolg van de wedstrijd zou KZ deze niet meer te boven komen. Nog voor rust stond de 0-3 eindstand al op het bord. Stella van Gils en Kari Stam scoorden namens de bezoekers.
De promovendus staat nu een na laatste in de Hoofdklasse met 4 punten uit zeven wedstrijden.

Foto’s Frank van Leeuwen, Sportsnap.nl


Gelijkspel hdm

De vrouwen van HDM speelden zondag een uitwedstrijd in en tegen Amsterdam. De ploeg van coach Ivar Knötschke hield Amsterdammers knap op 1-1.


In een wedstrijd die maar moeilijk op gang kwam scoorde Filiz Tuzgöl vlak voor rust de 1-0 voor de thuisploeg. In het derde kwart nam hdm de regie van de wedstrijd over en maakte Jip Dicke de 1-1 namens de bezoekers. In het vervolg was hdm beter, maar kwam het nog goed weg toen Michelle Fillet de paal raakte namens Amsterdam. Met dit gelijke spel kan hdm weer 1 punt bijschrijven en is inmiddels opgeklommen naar de zevende plek in de Hoofdklasse.

Vyron Verkijk