Klein Zwitserland boekt zege bij Hurley, HGC speelt gelijk

Eenvoudige uitzege Klein Zwitserland

De mannen van Klein Zwitserland hebben donderdagavond hun vijfde zege van het seizoen in de Hoofdklasse geboekt. In een uitduel werd Hurley eenvoudig met 1-4 verslagen.

Al binnen een kwartier stond Klein Zwitserland al 0-2 voor, Aki Käppeler scoorde 0-1 uit een strafcorner en Thomas Craig benutte een strafbal. Vervolgens kon Max Kapaun voor rust nog de 0-3 maken voor de Haagse ploeg.


Kort na de pauze maakte de thuisploeg nog wel een tegentreffer, maar KZ bleef de controle in de wedstrijd houden. Dat de ploeg van coach Omar Schlingemann de bovenliggende partij was, bewees het door weer uit te lopen op Hurley. Marco Miltkau zette de 1-4 eindstand op het bord.

Door deze overwinning stijgt KZ naar de derde plek in de Hoofdklasse na acht wedstrijden.

Doelpuntrijk gelijkspel HGC

HGC heeft zijn achtste duel in de Hoofdklasse niet kunnen winnen. In een uitduel waar acht doelpunten vielen deelden Pinoké en HGC de punten, 4-4.
HGC stond na het eerste kwart met 0-2 voor door doelpunten van Seve van Ass en Marc Bolto en leek op de overwinning af te stevenen.

Toch kwam de thuisploeg na de rust terug in de wedstrijd. Alexander Hendrickx trok de stand gelijk door twee benutte strafcorners. In minuut 54 zette Floris van der Linden de uitploeg weer op 2-3, maar Dennis Warmerdam maakte twee minuten later de 3-3.

De Wassenaarse ploeg van coach Paul van Ass ging vervolgens weer op zoek naar de overwinning en leek deze te krijgen toen Gordon Johnston een strafcorner raak schoot, 3-4. Toch kreeg HGC vlak voor tijd de gelijkmaker om de oren, Dennis Warmerdam kon zijn tweede goal van de wedstrijd scoren.

Door dit gelijke spel staat HGC op een vijfde plek in de Hoofdklasse.

Redactie Vyron Verkijk
Foto’s archief Sportsnap