Ongelukkige nederlaag ADO Den Haag in eigen huis tegen Excelsior Rotterdam

ADO Den Haag leed vrijdagavond in het Cars Jeans Stadion na een 0 – 0 ruststand een ongelukkige  0 – 2 nederlaag.

Na het positieve nieuws van donderdag dat de licentiecommissie van de KNVB de opnieuw ingediende begroting van de residentie club nu wel had goedgekeurd waardoor de Hagenaars de competitie nu gewoon kunnen afmaken en dus verzekerd zijn van nacompetitie voetbal ontving de ploeg uit de Hofstad vrijdagavond het op de tweede plaats staande Excelsior Rotterdam.

De bezoekers namen gelijk het heft in handen wat na drie minuten al resulteerde in de eerste kans maar Luuk Koopmans in het Haagse doel was goed bij de les. Zo’n vijf minuten later haalde middenvelder Mats Wieffer van een meter of twintig uit en zijn schot in de benedenhoek werd door Koopmans tot corner verwerkt die overigens niets opleverde. De grootste kans voor de Rotterdammers viel na een kwartier spelen te noteren toen club topscorer Thijs Dallinga de bal voorgaf en Marouan Azarkan de bal voor het intikken had maar Koopmans stortte zich op de bal en voorkwam daarmee de voorsprong voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen. Bij deze situatie raakte Azarkan geblesseerd en moest zich laten vervangen. Na deze sterke openingsfase van de Rotterdammers nam de thuisploeg, die aantrad zonder de geschorste Thomas Verheijdt en de geblesseerde Gregor Breinburg, het initiatief over van de bezoekers maar ondanks een veldoverwicht wisten de Hagenaars voor rust geen echt gespeelde kansen te creëren.

In de tweede helft lukte dat wel maar al na zeven minuten werd invaller Modeste Mbenga Duku de diepte ingestuurd die Boy Kemper op snelheid achter zich liet waarna zijn voorzet ongelukkig door Jamal Amofa in eigen doel werd verwerkt (0 – 1). Nauwelijks een minuut later was Reuven Niemeijer dicht bij de 0 – 2 maar z’n hakje achter het standbeen verdween net naast het Haagse doel. Hierna ging de thuisploeg vol op zoek naar de 1 – 1 en Amar Ćatić was daar ook heel dichtbij nadat hij op snelheid vanaf links de zestien meter indook en de bal in de verre hoek schoot maar keeper Stijn van Gassel reageerde heel alert door de bal ten koste van een hoekschop uit zijn doel te tikken. Een half uur voor tijd haakte aanvoerder Boy Kemper met een hamstring blessure af en Ricardo Kishna maakte na lang blessureleed zijn rentree. Samy Bourard had twintig minuten voor tijd de gelijkmaker op zijn schoen maar opnieuw voorkwam de Rotterdamse goalie dat de thuisploeg langszij zou komen. De ploeg van trainer Ruud Brood bleef de bovenliggende partij maar in de 82e minuut werd centrale verdediger Redouan el Yaakoubi geen strobreed in de weggelegd toen hij met de bal aan de voet zomaar het middenveld kon oversteken zonder dat er door ADO druk werd gezet op de Excelsior speler die vervolgens vanaf een meter of twintig hard uithaalde en de bal in de benedenhoek achter Koopmans zag verdwijnen waarbij ogenschijnlijk de Haagse doelman meer had kunnen doen. Scheidsrechter Joey Kooij trok er, mede door wat oponthoud nadat er door Midden-Noord wat plastic bekers op het veld waren gegooid, zeven minuten bij. In die slotfase kreeg het thuispubliek wat acties van Kishna te zien wat hoop biedt voor de nabije toekomst. Zijn schot van net buiten de zestien werd met de nodige moeite door Van Gassel over de lat getikt en had een beter lot verdiend. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd waarna de Hagenaars teleurgesteld het veld verlieten waar ze verzuimden om minimaal één punt aan deze wedstrijd over te houden.

Komende dinsdag (26 oktober) gaat ADO Den Haag in het kader van de TOTO KNVB Beker op bezoek bij de amateurs van Sparta Nijkerk dat uitkomt in de 3e divisie op de zaterdag.    

                     
Karakteristieken:

ADO Den Haag – Excelsior Rotterdam:  0 – 2   (0 – 0)

Scheidsrechter: Joey Kooij

Scoreverloop: 52e min. 0 – 1 Amofa  (ed), 84e min. 0 – 2 El Yaakoubi

Gele kaarten: Klas, Kemper (ADO Den Haag); Horemans (Excelsior Rtd)

Toeschouwers: 7011

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Matthys, Kemper (62/Kishna), Klas, Besuijen, Bourard(77/v.Mil), Seedorf, M.Mulder, Amofa, Steijn, Catic


Opstelling Excelsior Rotterdam: .Gassel, Horemans, El Yaakoubi, Aberkane, Wieffer (46/Chacón), Dallinga, Niemeijer (75/Driouech), Azarkan (15/Mbenga Duku) (81/Vlasenko),  (Nieuwpoort, Eijgenraam, Baas

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Marin van Oostveen
Video: Wim Meijerink