Hellas wint Haagse derby

Zaterdag 23 oktober stond in het teken van de Haagse derby EHC tegen Hellas. De wedstrijd kende een wat stroeve start. Na tien minuten stond er pas een 1-1 score op het bord. Dit kwam mede door de kansen die aan beide zijden niet werden benut en een sterke dekking. Maar vooral door uitstekend keeperswerk van de doelverdedigers van beide teams.

Voor rust wist Hellas nog een gat te slaan van zes doelpunten. Een gat dat EHC te machtig was en niet meer te boven kwam in het restant van de wedstrijd. Dit gaf coach Maarten Roestenburg de kans wat van zijn basiskrachten meer rust te geven.

Na rust is Wessel Coster niet meer binnen de lijnen gekomen en kregen jonge talenten zoals Twan Klompé veel speeltijd. Hellas speelde de wedstrijd met weinig weerstand van EHC uit en won de derby met 24-33. Kleine smet op de wedstrijd was het uitvallen van keeper Tjalle Barreveld met een ogenschijnlijke schouderblessure. In de slotfase van de wedstrijd ging het mis bij het aangooien van een break out.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen – Meer foto’s op SportSnap