Eerste klap een daalder waard voor Silicon Storks

Archieffoto

Het drieluik tegen Quick Amersfoort zal moeten bepalen wie volgend seizoen weer in de hoofdklasse uitkomt en wie nog een herkansing krijgt in een best of three tegen de kampioen van de 1e klasse (RCH-Pinquins of Euro Stars) om dan alsnog te proberen het hoofdklasserschap te continueren.

Donderdagvond vond de eerste ontmoeting plaats tussen beide teams. Het duel werd afgewerkt op het complex van Hoofddorp Pioniers waarbij de Hagenaars vanwege het ontbreken van een lichtinstallatie op Kijkduin als ’thuisspelende’ ploeg werden aangemerkt. De Hagenaars deelden de eerste klap uit door met 11-6 de ploeg uit Amersfoort terug te wijzen.

Storks coach Eugene Henson

Via tussenstanden van 3-0 (1e inning), 4-1 (2e inning), 4-5 (3e inning), 7-6 (4e inning) sloeg de ploeg van coach Eugene Henson (foto) haar slag in de 5e inning door vier man over de thuisplaat te krijgen en daarmee de eindstand op 11-6 te bepalen.  Na zes innings waarbij Quick nog één keer aan slag kwam en geen punten meer wist te scoren  was de wedstrijd gespeeld omdat bij een avond wedstrijd de maximale speelduur drie uur bedraagt.  Silicon Storks heeft nu nog één overwinning nodig uit de volgende twee wedstrijden (zaterdag uit, zondag thuis op Kijkduin) om ook volgend seizoen weer in hoofdklasse uit te mogen komen.

Voor de Schapenatjesduin bewoners begon Twan Naessens als startend pitcher waarna achtereenvolgens Obed Hernandez, Renaigel Martis en Yerson Rosalina ook nog op de werpers heuvel verschenen. Gezamenlijk gooiden de Haagse pitchers 155 ballen waarvan er 66 als slagbal genoteerd konden worden. De Haagse punten kwamen op naam van 1e honkman Ibrahin Redan die liefst drie punten voor zijn rekening nam terwijl Joran Berkhout, Gideon Ocalia en Jason Netten ieder twee punten voor hun rekening namen. Brendly Martina en Darren Winklaar kwamen ook eenmaal over de thuisplaat van de Amersfoorters.

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief (Fred Reuling)  en Sportshoots.nl