ADO Den Haag vrouwen pakken eerste competitiewinst op PSV

De ADO Den Haag vrouwen zijn erin de vijfde competitiewedstrijd in de Pure Energie Eredivisie in geslaagd om tot de eerst winst van het seizoen komen. In het Cars Jeans Stadion waren de Haagse vrouwen met  1 – 0 te sterk voor de ploeg uit Eindhoven.

Het eerst wapenfeit viel in de 9e minuut te noteren toen een afstandsschot van Jaimy Ravensbergen uit de bovenhoek werd getikt door international Sari van Veenendaal. Ruim tien minuten later leek een inzet/voorzet van Liz Rijsbergen rechtstreeks in het Eindhovense doel te verdwijnen maar Van Veenendaal kon dat ten koste van een corner nog net voorkomen. Gelijk hier opvolgend was het Amber Verspaget die uit de corner van Nikki IJzerman met een kopbal doel trof.  De bezoekers konden hier weinig tegenover stellen want pas vlak voor rust was er sprake van enig gevaar bij een voorzet vanaf links maar de kopbal van Desiree van Lunteren verdween naast het Haagse doel.

Na de rust probeerde trainer Rick de Rooij van PSV met diverse wissels nog wel het tij te keren maar echt gevaarlijk werden de vrouwen uit Brabant niet. Zo’n tien minuten voor het einde waren de bezoekers dicht bij de 1 – 1 maar de inzet van Anika Rodriguez vlak voor de doellijn werd op miraculeuze wijze door Barbara Lorsheyd  met de voet nog uit het doel getikt. In een bloedstollende slotfase bewees Lorsheyd opnieuw haar klasse met nog een knappe redding en voorkwam zo dat PSV alsnog op gelijke hoogte zou komen. Invaller Romy Speelman kreeg nog een kans om de voorsprong te vergroten, maar joeg de bal over de doellat. Al met al een dikverdiende overwinning voor de ploeg van trainer Sjaak polak die hiermee ongetwijfeld een groot stuk zelfvertrouwen zal hebben getankt.              


Karakteristieken:

ADO Den Haag – PSV:    1 – 0     (1 – 0)

Scheidsrechter: Jan Tempelaar

Scoreverloop: 22e min.  1 – 0 Verspaget

Gele kaarten:  –

Toeschouwers: 736


Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Hendriks, Verspaget, Nelemans, Raaijmakers, Ravensbergen, v.d.Westeringh(73/Speelman),  v.Belen(75/v.Oosten),  Douma(75/Vonk),Rijsbergen, IJzerman (53/Looijen)

Opstelling PSV: v.Veenendaal, v.d.Berg(81/Jean), Levels, Waldus, Pattiwael (46/Kuipers), Carreras Carner(70/Coolen),  Thestrup (60/Snellenberg),  v.Lunteren, Biesmans, Rodriguez, Brugts

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo