Dunlop DKC scoort 7 punten in dubbel weekend

Dit weekend stond er een dubbel weekend op het programma van het vlaggenschip van Dunlop DKC. Een weekend met uiterste tegenstanders. Zaterdag de wedstrijd tegen Smashing die onderin meedoet en zondag tegen de koploper Dropshot. In totaal heeft DKC 7 punten thuis weten te houden, het was een weekend waar meer in had gezeten.

Zaterdagavond ontving Dunlop DKC Smashing. Van tevoren zou je denken dat de maximale score haalbaar zou moeten zijn. De avond begon voortvarend. Beide dubbels werden overtuigend gewonnen.

Hierna werden ook de eerste drie singels overtuigend binnengeslagen door Michiel Kruijt, Manon Sibbald en Tom Blinde. De vierde enkel werd gespeeld door Marlies Baan. Waar zij de dubbel redelijk eenvoudig binnenhaalde met Sibbald aan haar zijde, lukte dat haar in deze singel helaas niet. Hierdoor werd er met 5-1 begonnen aan de gemengd dubbels.

In de eerste gemengd dubbel streden Gijs Duijs en Charissa Kuiper voor wat zij waard waren. In een spannende driesetter sloegen zij met 21-19 het zesde punt binnen.

Op de andere baan hadden Blinde en Kiona van der Werf ook een zware dobber aan hun tegenstanders. Met dezelfde score, 19-21 in de derde set, viel het kwartje in deze wedstrijd alleen net aan de verkeerde kant. Hierdoor werd de einduitslag 6-2.

Zondagmiddag stond de Haagse derby op het programma. In wederom een thuiswedstrijd kwam dit keer Dropshot op bezoek.

Marlies Baan en Charissa Kuiper kwamen uit in de damesdubbel voor DKC. De dames van Dropshot waren echt een stuk sterker waardoor DKC al snel 0-1 achter stond.

De herendubbel ging vooral in de eerste set een stuk gelijker op, maar Michiel Kruijt en Gijs Duijs kwamen niet in de beurt van de overwinning.

Na de dubbels was het aan Tom Blinde de taak om Joran Kweekel aan de kant te zetten. Blinde streed voor wat hij waard was, waardoor er veel leuke rally’s gespeeld werden. De koek was alleen wat sneller op bij Blinde, waardoor hij zijn meerdere moest erkennen in Kweekel.

Kopvrouw Manon Sibbald kampte met een griepje, waardoor zij alleen in de damesenkel uitkwam. Het was te merken dat ze iets minder energie had, waardoor ook dit punt helaas verloren ging. Vooral in de eerste set kwam Sibbald heel erg in de buurt van winst, maar ze kwam met 20-22 net tekort. In de tweede set had ze weinig energie meer over, waardoor deze ruimer verloren ging.

Met een 0-4 achterstand was de hoop gevestigd op Kruijt. Waar hij in de dubbel helaas geen punt af kon snoepen, lukte dat in de enkel gelukkig wel. In een spannende driesetter was bij zijn tegenstander Lars Kros uiteindelijk toch overtuigend de baas.

Baan streed in de tweede damesenkel voor wat ze waard was. De wedstrijd ging een lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk trok Baan toch aan het kortste eind.

In de gemengd dubbels lieten de Dropshotters zien toch nog wel een maat te groot te zijn voor de Haagse combinaties die door coach Lens waren opgesteld. Blinde met Kiona van der Werf en Duijs met Kuiper wisten geen potten te breken, waardoor de einduitslag 1-7 werd.

Hierdoor wist Dunlop DKC dit weekend 7 punten thuis te houden, dat zorgt er op dit moment voor dat zij op de zesde plek staat. De volgende wedstrijd die gepland staat is de wedstrijd tegen Hoornse BV. We zien je graag op zaterdag 9 oktober om 19.00uur in sporthal Hogeveld.