Teleurstellende, maar toch hoopvolle avond voor Dunlop-DKC

Foto Ashton Tokromo

Waar van tevoren gehoopt was het goede resultaat voort te zetten, verliep de avond in de VELO-hal helaas toch anders voor het vlaggenschip van Dunlop-DKC. Onze ooievaars konden helaas maar 2 punten mee terug naar huis nemen.

Door verplichtingen in het buitenland ontbrak Gijs Duijs dit keer. Gelukkig kon coach Dennis Lens een beroep doen op oud speler/coach Dennis van Daalen de Jel; niet geheel onverdienstelijk bleek achteraf.

Van Daalen de Jel kwam samen met Michiel Kruijt uit in de herendubbel. Op papier een leuke wedstrijd om naar te kijken en dat bleek ook zo in de praktijk. De eerste set was overtuigend voor onze Haagse heren, de tweede set was overduidelijk voor de Westlanders Jim Middelburg en Russel Muns. In een spannende derde set moesten de DKC-ers helaas het hoofd buigen.

De damesdubbel werd helaas net in tweeën verloren door Marlies Baan en Manon Sibbald. Met 21-19 en 21-18 waren de dames van VELO net iets te sterk.

Met een 2-0 achterstand kwam Tom Blinde de baan op om in de eerste herenenkel tegen Nick Fransman te strijden voor wat hij waard was. In de eerste set kwam Blinde niet lekker in zijn spel, maar de tweede set bood meer kansen. Helaas lukte het hem net niet om er een derde set uit te halen.

Dezelfde Sibbald trad in de eerste damesenkel aan tegen Hanna Couwenhoven. Ondanks haar sierlijke spel, trok Sibbald door net te veel eigen fouten aan het kortste eind.

Na het verlies van de herendubbel was Van Daalen de Jel erg gretig om toch een punt binnen te slepen. Dat heeft hij uiteindelijk ook gedaan! Weer in een spannende 3-setter van Van Daalen moest het jeugdige talent Dion Rovers uiteindelijk zijn meerdere erkennen de Haagse vedette.

De andere damesenkel werd gespeeld door Baan. Ook zij wist helaas geen potten te breken, waardoor er met een 5-1 achterstand aan de mixen begonnen werd.

Andy Buijk en Kiona van der Werf lijken inmiddels een vast koppel te zijn geworden. Zij mochten het in de eerste gemengd dubbel opnemen tegen mixmagnaten Middelburg en Myke Halkema. Door uitstekend spel van Buijk en Van der Werf kwam het zelfs tot een derde set. Dat de set verloren ging is jammer, maar complimenten voor het jonge Haagse koppel zijn hier zeker op z’n plaats.

Gelukkig wist Kruijt met Charissa Kuiper aan zijn zijde het laatste punt overtuigend binnen te slaan. Achteraf is de score wellicht wat teleurstellend, maar er waren zeker punten waar onze Haagse ooievaars trots op kunnen zijn. De uitblinkers van de avond waren youngsters Buijk en Van der Werf en good old Van Daalen de Jel.

De volgende wedstrijd vindt zaterdag 2 oktober plaats. In sporthal Hogeveld zal Dunlop-DKC Smashing ontvangen. Begintijd is 19.00uur.