ADO Den Haag vrouwen oppermachtig op bezoek bij Excelsior Rotterdam

Met de in de basis teruggekeerde Romy Speelman en Maartje Looijen zetten de Haagse vrouwen tegen Excelsior onmiddellijk een offensief in. Een bekroning liet even op zich wachten. Jaimy Ravensbergen zag haar schot net voor het doel geblokt worden. Kirsten van de Westeringh mikte in de handen van de doelvrouw en schoot na een splijtende dieptepass van Ravensbergen net naast. Weggestuurd door Van de Westeringh kende ook Ravensbergen geen succes. In de twintigste minuut, was het eindelijk prijs. Gwyneth Hendriks vond met een dieptepass Ravensbergen. De volley van de spits kwam terug van de lat, waarna ze in de rebound alsnog toesloeg: 0-1.

De Haagse verdediging gaf nagenoeg niets weg. Kort voor het half uur ontsnapte het Haagse doel aan doorboring bij een vrije trap op de lat. Daarna kwam de Rotterdamse veste weer onder kruisvuur te liggen. Van de Westeringh zag drie schoten gestopt en een indraaiende hoekschop net voor de lijn weggekopt worden. In blessuretijd draaide een corner van Excelsior gevaarlijk voor het doel, maar Barbara Lorsheyd ranselde de bal uit haar doelgebied. 

Na de rust schroefde ADO Den Haag de duimschroeven verder aan. Vrije trappen van Romy Speelman eindigden over en in handen van de goalie. Looijen zag haar schot gestopt en een trekbal op het nippertje onderschept worden. Een ingestudeerde corner leidde tot nieuw succes. Bij de tweede paal kopte Wiëlle Douma de inswinger van Speelman hoog in het dak van het doel: 0-2.

Nadat ex-Excelsior-speelster Jolina Amani de moegestreden Looijen had vervangen, voerde de Haagse formatie de score verder op. Liz Rijsbergen gaf van de zijlijn een afgemeten pass naar de instormende Amani en zij schoof de bal tussen de benen van de goalie: 0-3.

De vraag was toen vooral hoe hoog de score nog zou oplopen. Pinch-hitter, Jannette van Belen, had meerdere keren pech dat zij het doel niet vond. Na een knappe redding van de doelvrouw van Excelsior stelde zij Ravensbergen in staat de score verder op te voeren: 0-4. Daarmee was de koek nog niet op. In blessuretijd kon een kopbal van Amani nog net voor de doellijn worden weggehaald maar Van Belen kende in de rebound geen genade: 0-5.  

Karakteristieken:

Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag :   0 – 5   ( 0 – 1)

Scheidsrechter: Koster

Scoreverloop: 20e min. 0-1 Ravensbergen, 58e min. 0-2 Douma, 62e min. 0-3 Amani, 88e min. 0-4 Ravensbergen, 90+4 min. 0-5 v.Belen

Gele kaarten: Kleine (Excelsior Rtd) 

Toeschouwers: -250

Opstelling Excelsior Rotterdam: Resink. Hendriks, Noordermeer (46/Rijks), Kleine, Ridder, Jawahiri (46/Versluis), Kersten (80/Coelho Aurelio), Bhagerath, Piqué (59/Nieuwland), Ellouzi, v.Bokhoven (80/Udink)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Douma (78/Vonk), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans, Verspaget, Speelman (78/v.Oosten), v.d.Westeringh (73/v.Belen), Ravensbergen, R(jsbergen (73/Sellies), Looijen (61/Amani)

Redactie: Rob Blankenstein Foto’s:Wim Meijerink