VriendenLoterij steunt Hijs Hokij Den Haag met 5.000 euro

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Hijs Hokij Den Haag! De ijshockeyclub is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Hijs Hokij Den Haag gaat het geld gebruiken om ijshockeykleding aan te schaffen zodat alle nieuwe leden worden voorzien.

Raymond Renirie van Hijs Hokij Den Haag: “Wij willen graag mensen kennis laten maken met ijshockey. Om mee te doen heb je ijshockeykleding nodig en die kleding kan erg kostbaar zijn. Dankzij deze bijdrage kunnen we in ieder geval nieuwe helmen, handschoenen en beenbeschermers aanschaffen voor nieuwe leden, zodat zij laagdrempelig kunnen kennismaken met ijshockey.”

‘Clubs van de Week’

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich tot 30 november 2021 aanmelden op www.clubsvandeweek.nl

Extra financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.