Inter Rijswijk wint seizoensouverture

Afgelopen zaterdag werd het publiek in de nieuwe sporthal de Altis te Rijswijk getrakteerd op een ouderwets volleybalavondje. Na bijna 1,5 jaar geen thuiswedstrijden te hebben gespeeld, mochten de mannen van Inter Rijswijk aantreden tegen de jongemannen van VV Utrecht. Het is geweldig om weer voor publiek te mogen spelen. De sfeer die werd geproduceerd door o.a. “de harde kern”, Dames 2 en al het andere publiek dat aanwezig was, heeft bijgedragen aan een mooie winstpartij voor de Rijswijkers.

Sinds zijn aantreden als trainer/coach, een jaar geleden, heeft Willem Jan van Yperen nog geen thuiswedstrijd gecoacht. Dit gold ook voor menig andere nieuwe en bijna nieuwe spelers in de selectie van Inter Rijswijk. Met het vertrek van o.a. sterkhouders Ivo Taal, Jorn Lorsheijd, Sebastiaan Bakker en Roland de Groot uit de selectie van Heren 1, is er een stevige verjongingskuur doorgevoerd. De chemie binnen de groep is – ondanks het beperkte aantal trainingsuren – gegroeid. Veel potentie, volleyballend vermogen en de ouderwetse bekende vechtlust zijn de belangrijkste speerpunten van Inter Rijswijk voor komend seizoen.

VV Utrecht Heren 1, de tegenstander van afgelopen zaterdag, heeft na afgelopen (mini-)seizoen schoon schip gemaakt. Gevestigde namen hebben het team verlaten en de Utrechters zijn gaan investeren in een meer toekomstbestendige samenstelling. Een samenstelling die veel potentie in huis heeft, maar van die potentie werd afgelopen zaterdag nog weinig gebruik gemaakt.

De Rijswijkers startten de eerste set scherp. Ondanks dat het nog niet allemaal even soepel ging, scoorde nieuwkomer Max van Straten direct het eerste punt en hij was kort daarna erg belangrijk met zijn killblocks. Kees de Hoogh liet zich ook gelden; vanaf de servicelijn had hij de Utrechtse pass-linie direct onder druk. Noud Doornheim was als vanouds weer aanwezig als aanjager van het team, met succes. De mannen van trainer/coach van Yperen hielden de druk erop en stootten door naar de setwinst met 25-17.

In set 2 was de achterstand 2-8, toen van Yperen zijn team naar de kant haalde met een time-out. Deze set kende een stroeve start en de service-druk en het scorend vermogen uit de eerste set vielen weg. Zodoende werd Utrecht in het zadel geholpen. Een tactisch omzetting en portie enthousiasme zorgde voor een snelle inhaalslag. Jeffrey van Wijk excelleerde in de verdediging en Pim Mossel kon zijn aanvallers beter bereiken. Een dubbele wissel met Peter Veldman en Daniel Bassie bleek zeer efficiënt. Veldman pakte zijn killblocks mee en spelverdeler Daniel Bassie wist ook dezelfde Veldman direct te bedienen in zijn aanval. Ondanks de achterstand van 2-8, overtuigden de Rijswijkers met 25-15.

De middenas van Inter Rijswijk was gedurende set 3 zeer belangrijk. Bart Jan Stolk zijn aanvallende en serverende kwaliteiten kwamen bovendrijven en Roel Oude Nijhuis wist menig Utrechter aanvaller met zijn blok te overtreffen. Enkele mooie lange rally’s werden gespeeld, waarbij de Rijswijkers het publiek kon vermaken met veel punten. Het werd uiteindelijk 25-18 voor Inter.

Een mooiere seizoensopening kon er voor Inter Rijswijk niet bedacht worden: 3-0 in eigen huis. Volgende week mogen de mannen naar het pittoreske Haarlem. Nieuwkomer (mits het vorige seizoen niet wordt meegeteld) Spaarnestad Heren 1 zal dan de tegenstander zijn.