Futsal drama in Sporthal Overbosch

ZVV Den Haag Vrouwen is in eigen huis met duidelijke cijfers (0-7) volledig weggespeeld door oppermachtig Os Lusitanos.

Het bekerduel legde vele zwakke plekken bloot in de futsal formatie van hoofdtrainer René Havermans. De in de zaalvoetbalwereld alom geroemde Hagenees wist werkelijk niet wat hem overkwam na de start van de tweede helft. ZVV Den Haag speelde ‘best wel’ een goede 1e helft.

Os Lusitanos dicteerde het spel en met o.a. de Oranje Futsal Vrouwen international Bouchra Moudou als dè grote leidster van een versterkte futsal machine strooide met geniale steek- en crosspasses. Haar futsal skills en moves zijn voor de echte futsal fan een genot om te zien. De ex-ADO Den Haag Vrouwen speelster (2011/2013) liet zien dat zaalvoetbal simpel is en ook simpel gespeeld dient te worden. Je komt superlatieven tekort als ‘Futsal Queen Bouch’ aan de bal is.

Zvv Os Lusitanos hoofdtrainer Nuno Fereira en zijn assistent Tony Cruz konden langs de lijn niets anders doen dan volop genieten van vloeiende combinaties en geweldige goals van hun slim spelende ploeg. Een stralende topploeg met veel talent, routine en gogme.

In eigen huis werd ZVV Den Haag Vrouwen in één helft ‘even’ op haar plek gezet. Het werd heel erg pijnlijk voor de ploeg uit de Hofstad.
Niets lukte meer, de ‘infield coaching en communicatie’ was verdwenen. ZVV Den Haag kon in de tweede helft niets anders dan lijdzaam toezien hoe het volledig werd weggespeeld.

Ook een geweldig spelend ex-ZVV Den Haag topper Annebel Ten Broeke excelleerde met flitsend Futsal en notabene ook met een Amsterdamse treffer.

Je zou zeggen ‘vergeten deze wedstrijd’ maar dat moet ZVV Den Haag Vrouwen juist niet doen. Leren van dit drama. Terug naar de tekentafel. Want als team kun je een keer goed verliezen, twee keer, drie keer of meer. Maar dan is het zaak om als team weer na het vallen op te staan en te winnen!

Een overtuigende en verdiende bekerzege voor de ploeg uit de hoofdstad. ZVV Den Haag Vrouwen moet zich herpakken en opgaan voor de volgende wedstrijd op 8 oktober. In de tussentijd is er ruimte voor ‘recovery’ voor selectie en staf.

Haags hoogtepunt: Een zondagsschot van keepster Roxanne Alicia Monkou! Notabene met haar linker schoot de ZVV Den Haag Vrouwen sluitpost de lange bal vanaf haar eigen doel direct tegen de Amsterdamse lat!

Na afloop van de smadelijke bekernederlaag een zwaar teleurgestelde René Havermans: ”Er heerst bij mij een gevoel van onbehagen. Mijn gevoel is dat bepaalde speelsters uit onvrede meer voor eigen belang voetbalden als voor het teambelang. Ik moet dit even op me in laten werken. Verder heb ik geen commentaar!”

Verslag: Ulis van Maanen
foto’s: Frank van Leeuwen
Meer foto’s op www.sportsnap.nl