Korfbaloverzicht: KVS en VEO winnen beide de uitwedstrijden

Foto BEP – KVS Maritiem

In de overgangsklasse hebben KVS/Maritiem en VEO goede zaken gedaan door winst tegen respectievelijk BEP en Velocitas. KVS blijft met Unitas-Perspectief uit Harderwijk ongeslagen na de derde wedstrijd. CKV VEO heeft de rode lantaarn nu achtergelaten in Leiderdorp en Velocitas, zal gezien de eerdere resultaten, hier niet makkelijk vanaf komen.

Zaterdag staat de interessante wedstrijd VEO – KVS/Maritiem op het programma.

De absolute topper was dit weekend in de eerste klasse D, de derby tussen KV Die Haghe en HKV Achilles.  Beide teams wisten er een pakkend duel van te maken, waar Die Haghe met 15-13 de winst in eigen huis wist te houden. 


Achilles zal volgende week in Zaandam , tegen het ook nog ongeslagen ZKV Zaandam, de punten mee naar Den Haag moeten nemen om aansluiting te behouden.

HKV Ons Eibernest wist de thuiswedstrijd tegen KIOS niet te winnen. Een verliespartij met 16-18, plaatst het team voorlopig in de onderste regionen. 
Een interessante derby staat zaterdag voor HKV Ons Eibernest op het programma, dan ontvangen de gele kanaries de eibers aan de Baambruggestraat.

In de eerste klasse E wist ALO, met een fraaie overwinningen tegen ONDO in ’s-Gravenzande met 16-18, aansluiting te vinden in de top 3 van de ranglijst. Refleks pakte ook de eerste winstpartij tegen Korbis met 23-13. De rode lantaarn werd keurig overgedragen aan Korbis.

De topper zaterdag a.s. is de wedstrijd van ALO tegen de nog ongeslagen koploper Sporting Trigion. Een leuke uitdaging voor het team van Mady Tims. Refleks gaat op visite bij Swift.

In de tweede klasse speelde GKV uit gelijk, 15-15, tegen het nog puntloze Rapid. Dunas verloor uit tegen WION met de cijfers 17-13. GKV staat met 3 punten uit 3 wedstrijden in de middenmoot. Dunas staat op de onderste plaats en wacht nog op de eerste punten.

Komende zaterdag ontvangt GKV middenmoter Weidevogels en speelt Dunas thuis tegen Rapid, met als inzet de rode lantaarn.

Redactie: Sportshoots.nl

Foto’s van Die Haghe – Achilles staan op sportsnap.nl