Die Haghe in triller langs Achilles

Onder zomerse temperaturen wist Die Haghe op eigen terrein, de Haagse derby tegen Achilles pas in de eindfase te beslissen en won het onder toeziend oog van zo’n 150 supporters met 15-12 (ruststand 5-3)

Verdediging
Beide coaches hadden de voorgaande wedstrijden schijnbaar goed geannalyseerd, want de gehele eerste helft bleken beide verdedigingen de zaken goed op orde te hebben. De spelers die vorige week goed op schot waren werden nu aan banden gelegd en zodoende kwamen beide teams niet aan hun eigen spel toe. Het eerste doelpunt viel pas na 8 minuten in het voordeel van Achilles en liep vervolgens uit naar 0-2. Het eerste doelpunt van Die Haghe viel in de 11e minuut te bewonderen. In minuut 13 vergat Achilles vanaf de stip te scoren en profiteerde Die Haghe met 4 scores op rij. Vlak voor rust bepaalde Achilles de stand op 5-3 waarmee de kleedkamers werden opgezocht.

Strijd
De 2e helft ontspon zich een heerlijk duel met veel strijd en gelukkig ook meer doelpunten. Het was Achilles wat sterk uit de kleedkamer kwam en binnen 1 minuut de stand gelijk had getrokken, maar de Kanaries pareerden prima met wederom 4 doelpunten op rij en leek het beslissende gat geslagen. Echter dacht Achilles hier anders over en met ng meer inzet vocht het zich terug en bij 11-11 met nog 10 minuten te gaan was er nog niets beslist en leek het of Achilles alleen nog de genadeklap moest uitdelen. Zover liet Die Haghe het niet komen en waren het Yrsa Kooijmans en Sander Snaphaan die het verschil weer naar 2 brachten. Met nog 5 minuten te gaan miste Achilles een 3e strafworp en dat bleek uiteindelijk het breekpunt en trok Die Haghe de wedstrijd met 15-12 naar zich toe.

Stand na 3 wedstrijden
Die Haghe en ZKV gaan ongeslagen aan kop. Achilles volgt nu op 2 punten en stadgenoot HKV Ons Eibernest op 4 punten na het onverwachte verlies tegen KIOS. Komende week staat er weer een derby op het programma, dan ontvangt Die Haghe de Eibers. Achilles gaat op bezoek bij ZKV en zal moeten winnen om de aansluiting niet te verliezen.

Redactie: PR KV Die Haghe
Meerdere foto’s: Sportsnap.nl