Silicon Storks ondanks éénmaal winst nog niet zeker van behoud hoofdklasserschap

Na de 8-1 nederlaag afgelopen donderdagavond in Haarlem ontvingen de Hagenaars de Haarlemmers zaterdagmiddag op het Schapenatjesduin.

De ploeg van coach Eugene Henson begon uitstekend want in de gelijkmakende 1e inning namen ze een 2-0 voorsprong waarbij korte stop Joshmar Doran zich onderscheidde met een twee honkslag waarop een teamgenoot over de thuisplaat kon komen en zo de tussenstand op 2-0 bepaalde.

In de 4e inning waar startend pitcher Darryl Jamoena het moeilijk kreeg en afgelost werd door Obed Hernandez had dit niet het gewenste effect want Hernandez werd alweer na tien gegooide ballen van de heuvel gehaald door coach Henson. Vervolgens nam Renighal Martis het over. Inmiddels waren de bezoekers in de 4e inning op gelijke hoogte gekomen (2-2). Vanaf de 6e inning namen de Haarlemmers afstand want via tussenstanden van 2-4, 2-8 (7e inning) , 3-9 (8e inning) kwam er in de 9e inning met de stand 5-10 een einde aan deze wedstrijd. 

Voor de thuisploeg verschenen ook nog Joel Martis, Yerson Rosalina en Kelvin Knape op de heuvel.

De gezamenlijke cijfers voor de Silicon Storks pitchers waren dat van de 164 gegooide ballen er 88 slagballen genoteerd konden worden.

Zondag

De derde wedstrijd in dit drieluik leverde een broodnodige overwinning op voor de ploeg van coach Eugene Henson. Na tussenstanden van 0-1 (2e inning), 0-4 (3e inning) werd de stand in de 6e inning bepaald op 0-5 wat tevens na negen innings de eindstand was.

Voor de Kijkduin bewoners waren het Joran Berkhout, Ibrahin Redan, Roy Winkel en Joel Hernandez die over de thuisplaat kwamen waarbij Hernandez twee punten voor zijn rekening nam waaronder een homerun. Als startend pitcher begon Twan Naessens die het 4.1 inning volhield waarna Kevin van Veen de laatste 4.2 inning voor zijn rekening nam. Gezamenlijk gooiden de twee Storks pitchers 112 ballen waarvan er 66 als slag genoteerd werden.

Het laatste drieluik wat komende week op het programma staat tegen Quick Amersfoort (donderdag ’thuis’ in Hoofddorp), zaterdag uit in Amersfoort en de derde en laatste wedstrijd zondag 3 oktober thuis op het Schapenatjesduin zal moeten bepalen wie behouden blijft voor de hoofdklasse en wie in een best of three met de kampioen van de 1e klasse nog een herkansing krijgt om zich alsnog te handhaven.        

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Fred Reuling