ADO Den Haag blijft op koers voor 1e periode na winst op Jong PSV

Rob Blankenstein in gesprek met de matchwinner

Door een 0 – 1 overwinning maandagavond in Eindhoven op Jong PSV blijft ADO Den Haag in de race voor de eerste periode titel. De mogelijke aftrek van zes punten (uitspraak 30 september a.s.) geldt  alleen  voor de reguliere stand en heeft dus geen invloed op de periode kampioenschappen.

Met een op twee plaatsen gewijzigd elftal in vergelijking met de laatste wedstrijd bij TOP Oss (Sem Steijn en Cain Seedorf vervangen door Dhoraso Klas en Michael Mulder) begonnen de Hagenaars hun zevende wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie  op het complex De Herdgang in Eindhoven tegen Jong PSV. In eerste instantie was het van beide kanten een kwestie van aftastten.

Na een kwartier werd de bal vanaf de zijkant voor het doel van de thuisploeg gebracht waarbij de kopbal van Thomas Verheijdt knap gekeerd werd door Vincent Müller in het Eindhovense doel. Een paar minuten later was het Gregor Breinburg die namens de bezoekers zijn bal op de paal zag belanden. De eerste grote kans voor de thuisploeg was zo’n tien minuten voor rust na slecht wegwerken van de Haagse defensie maar die mogelijkheid bleef onbenut.

Opnieuw Verheijdt probeerde het twee minuten later weer maar zijn inzet werd door de keeper van de thuisploeg knap gekeerd. Toch kwam de ploeg van trainer Ruud Brood vlak voor rust op voorsprong. Na een snel genomen vrije trap en een snelle combinatie was het Klas die de bal bij Samy Bourard bezorgde die  de 0 –  1 aantekende wat tevens de ruststand opleverde.

Na de thee was de eerste kans voor de thuisploeg in de persoon van Jeremy Antonisse die zijn inzet een metertje over het Haagse doel zag verdwijnen. ADO had wel veel de bal na de rust maar zag geen kans om echt gevaarlijk te worden, een kwartier voor tijd was het Vicente Besuijen die zijn afstandsschot over het doel van de thuisploeg zag verdwijnen.

Ook de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy kon er nagenoeg niets tegenover stellen zodat beide sluitposten een rustige tweede helft kenden. Ondanks zeven minuten extra speeltijd was de thuisploeg niet meer bij machte om nog wat aan de 0 – 1 te doen zodat de Hagenaars nu in de reguliere stand de vierde plaats innemen en in de periodestand naast Excelsior zijn gekomen alleen hebben de Rotterdammers een iets beter doelsaldo (+6 t.o.v. +3).

Komende vrijdag ontvangt ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion Roda JC (aanvang: 20.00 uur)                  

Karakteristieken:

Jong PSV Eindhoven – ADO Den Haag:   0 – 1   (0 – 1)

Scheidsrechter: Nick Smit

Scoreverloop: 42e min. 0 – 1 Bourard

Gele kaarten: Breinburg, Verheijdt, Amofa (ADO Den Haag), Markelo (Jong PSV)


Toeschouwers: 631

Opstelling Jong PSV: Müller, Markelo, v.d.Blaak (84/Felipe), Vos, Oppegărd (46/Bahadir), Matuta, Bakayoko, Doudah (46/Colyn), Touré (69/Romero), Kjølø, Antonisse (70/Sealy)Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Klas, Amofa,Kemper, Matthys, M.Mulder, Bourard (90+4/Seedorf), Breinburg,  Besuijen (88/Severina) Verheijdt , Ćatić ( 66/Steijn)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief (Martin van Oosten)