Voorburg CC plaatst zich voor play-offs

Op kinderlijk eenvoudige wijze heeft VCC zich geplaatst voor de play-offs. Dosti werd vernederd: 46 all out tegen 47 voor 1. Omdat rivaal HCC verloor van koploper Punjab, plaatst VCC zich ook voor de play-offs als het volgende week van HBS zou verliezen.

In de coronajaren 2020 en 2021 is Dosti geen schim van de voormalige kampioensploeg. Omdat er geen team kan degraderen, heeft de club geen euro geïnvesteerd in overzeese spelers. Resultaat is dat de club steevast komt opdraven met spelers die bij VCC nog niet voor het derde elftal zouden worden geselecteerd.

Na een respectvolle minuut stilte voor de onlangs overleden VCC-clublegende Jan Kors wandelde Voorburg CC dan ook met speels gemak door de zwakke Amsterdamse battingside. De 18-jarige offspinner Aryan Dutt greep zijn kans en kwam met de onwaarschijnlijke bowlingcijfers 4 wickets voor 6 runs van het veld. Seamers Bas de Leede (3-16) en de van een blessure herstelde Viv Kingma (2-16) werkten eveneens met succes aan hun bowlinggemiddelde en economy rate.

De jonge lefthander Alyan Razzaqi (28 not out) kreeg de kans zijn kunnen te tonen en deed dat met overtuiging. In negen overs en vier ballen werd de Dosti-score overtroffen en kon het publiek al weer huiswaarts.

Stand Topklasse: 1. Punjab 17-50; 2. Voorburg CC 17-45; 3. HCC 17-41; 4. VOC 17-38; 5. VRA 17-38, 6. HBS 17-36, 7. Excelsior 17-33, 8. ACC 17-22, 9. Sparta 17-10, 10. Dosti 17-3. De laatste reguliere speelronde is op 15 augustus; de top-vier gaat door naar de play-offs.

Voorburg CC nog ongeslagen in Twenty20-competitie

Rood & Wit won in Haarlem de toss en ging als eerste batten. Het klasseverschil (Rood & Wit gaat door moeilijke tijden en staat onderaan in de Hoofdklasse) was duidelijk. De Voorburgse aanval liet weinig over van VCC en met Steffen Mulder (vier wickets) als grootste boosdoener stonden de Haarlemmers na iets minder dan 19 overs aan de kant voor slechts 92 runs.

Captain Bas de Leede koos ervoor om zijn battingkanonnen wat rust te geven. Alleen Aryan Dutt kwam in de top-5 aan het batten. Ondanks een stroef begin (39 runs in de eerste 10 overs en het verlies van 3 wickets) maakten Philippe Boissevain (19 not out) en Floris de Lange (25 not out, met een 6 op de laatste bal) het  in de 17e over af.

VCC blijft dus ook in T20-competitie meedoen om de prijzen. Volgende week de beslissende wedstrijd tegen Punjab in de groepsfase.

Redactie: Patrick de Leede
Foto: Indrukwekkende minuut stilte voor onlangs overleden VCC-clublegende Jan Kors (foto: Mark Steffelaar)
Foto (Header): Aryan Dutt maakte indruk met vier wickets voor zes runs (foto: Catch of the Day BV)