Overtuigende start ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie

ADO Den Haag heeft zijn debuut in de KKD opgeluisterd met een verdiende 2 – 0 overwinning op Jong Ajax.  In de eerste helft namen de Amsterdammers aanvankelijk nog het heft in handen zonder overigens echt gevaarlijk te worden behoudens een mogelijkheid voor Arjany Martha.
Na een kwartiertje was het Vicente Besuijen die zijn schot naast het doel van de bezoekers zag verdwijnen. Ook hierna bleef de thuisploeg de bovenliggende partij waarbij de kopbal op het doel van Jamal Amofa een beter lot had verdiend. Nauwelijks vijf minuten later  toonde keeper Jay Gorter van de Amsterdammers (vorig seizoen Go Ahead Eagles) weer zijn klasse door goed in te grijpen bij een kopbal van Boy Kemper op een voorzet van Sem Steijn. In de resterende minuten tot de rust werden ook doelpogingen van Cain Seedorf en Besuijen door deze doelman onschadelijk gemaakt en was een ruststand van minimaal 1 – 0 beslist niet onverdiend geweest.

Na de thee begon de thuisploeg waar het voor de rust gebleven was en wel zo snel mogelijk op zoek naar de openingstreffer en die kwam er al vrij vlot want na zes minuten was het Amar Catic die een pass van Gregor Breinburg uitstekend in de beneden hoek van het doel liet verdwijnen. De ploeg van trainer John Heitinga kwam er af en toe wel uit maar echt gevaarlijk werden ze niet al was het schot na zo’n zestig minuten van Victor Jensen niet ongevaarlijk want deze verdween net over het Haagse doel. Aanvoerder Boy Kemper had een minuutje later geluk dat zijn foutje geen doelpunt voor de bezoekers opleverde omdat keeper Luuk Koopmans koel bleef in de één op één situatie met Christian Rasmussen en de bal onschadelijk wist te maken. Een kwartier voor tijd gingen de Amsterdammers steeds meer risico nemen en brachten ook extra aanvallende impulsen in het team waarbij Koopmans weer heel goed bij de les was op een schot van Rio Hillen. Inmiddels was Thomas Verheydt door trainer Ruud Brood ingebracht en hij bewees gelijk zijn waarde in de zestien meter door een mislukt schot van de andere invaller Evan Rottier met het hoofd tegen de touwen te koppen waarmee hij de eindstand op 2 – 0 bepaalde. In de extra tijd (zes minuten) moest Koopmans nog een keer zijn klasse laten zien op een schot van Liam van Gelderen.

Al met al een goede begin voor ADO Den Haag dat komende vrijdag afreist naar FC Volendam.        

  
Karakteristieken

ADO Den Haag  – Jong Ajax:   2 – 0     (0 – 0)


Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Gele kaarten: Asante en Kemper (ADO Den Haag)

Toeschouwers: 3.057

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Kemper, Klas, Meijers, Besuijen, Seedorf 70/(Komljenovic), Asante (60/Verheydt), Breinburg(78/Rottier), Amofa, Steijn, Catic (78/Boussakou)


Opstelling Jong Ajax: Gorter, Regeer, Llansana, Hillen (83/Yah), Baas, Fitz-Jim, Rasmussen, Hlynsson (70/v.Glerden), De Waal (70/Hansen), Jensen, Martha (46/Unuvar)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Frank van der Leer – Meer foto’s op SportSnap