Voorbeschouwing ADO Den Haag – Jong Ajax

ADO Den Haag opent aankomende zondagmiddag in eigen huis tegen Jong Ajax. Het is de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie start om 12.15 uur en wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Ingmar Oostrom (31) is aangesteld als arbiter en zal daarbij worden geassisteerd door Yorick Weterings en Kevin Bodde. Vierde official is Christian Mulder.

ADO Den Haag degradeerde afgelopen seizoen onder leiding van Ruud Brood uit de eredivisie. Dit seizoen zwaait Brood nog altijd de scepter in Den Haag. Donderdag werd bekend dat ADO Den Haag zijn nieuwe spits binnenboord heeft: Thomas Verheydt. Of de aanvaller zondag al in actie komt, is nog niet zeker. Vrijdag heeft Verheydt diverse testen gedaan bij herstel/fysieke trainer John Nieuwenburg. Hij sluit zaterdag aan bij de groepstraining.

Het elftal van trainer Ruud Brood kende een prima voorbereiding. Van CASA Academy en Laakkwartier (zondag) werd met respectievelijk 1-2 en 0-11 gewonnen. Tegen AZ werd vervolgens met 3-0 verloren en ook FC Twente bleek met 2-4 te sterk. Vorige week zondag speelde ADO Den Haag knap met 1-1 gelijk in De Kuip tegen Feyenoord. Jong Ajax oefende onder andere tegen FC Emmen en FC Volendam. FC Emmen was met 1-4 te sterk en ook tegen FC Volendam werd verloren: 4-2. Afgelopen woensdagmiddag legde Jong Ajax een prima wedstrijd op de mat tegen de Beloften van Leeds United: 3-1 zege.

Jong Ajax eindigde vorig seizoen op een teleurstellende 16e plaats. Het doel van de club is en blijft spelers via Jong Ajax klaarstomen voor de hoofdmacht. John Heitinga staat dit seizoen aan het roer van het tweede elftal van de Amsterdammers. Het is nog niet zeker hoe de selectie van Jong Ajax er aankomende zondag uit zal zien, omdat het eerste elftal zaterdagavond eerst om de Johan Cruijff Schaal speelt tegen PSV. ADO Den Haag degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie. Naast de chaos die heerst binnen de club, wil trainer Ruud Brood wel degelijk mee gaan doen om de prijzen. Het is noodzaak dat ADO Den Haag weer zo snel mogelijk terug is op het hoogste niveau.

Als we kijken naar de prestaties van Jong Ajax vorig seizoen, zien we dat het elftal in uitduels meer punten pakte dan thuis. Ook maakten ze uit meer doelpunten. In 89% van de wedstrijden maakte Jong Ajax een doelpunt. Maar in slechts 5% van de duels hield het team de nul. Grote kans dus dat ADO Den Haag gaat scoren, maar het zal wel op haar hoede moeten zijn voor de jonge Amsterdammers.

Met ingang van het nieuwe seizoen is het ook weer toegestaan uitpubliek te ontvangen in het betaalde voetbal. Alleen zal dat aankomende zondag bij ADO Den Haag tegen Jong Ajax niet het geval zijn. De gemeente Den Haag volgt de richtlijn van voorgaande seizoenen. Supporters van Ajax zijn al sinds 2006 niet meer welkom in Den Haag.

Redactie: Haagsetopsport.nl
Foto: Archief