Thomas Verheydt keert terug bij ADO Den Haag

De kogel is door de kerk. ADO Den Haag heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met Thomas Verheydt. De 29-jarige centrumspits uit Den Haag heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024. De boomlange centrumspits zal direct aansluiten bij de selectie van hoofdtrainer Ruud Brood.

Verheydt keert zodoende na een afwezigheid van negen seizoenen terug bij zijn oude liefde. Tussen 2004 en 2012 speelde Verheydt al in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, maar bleef een doorbraak in het eerste elftal uit. Via de amateurs van Jodan Boys en IJsselmeervogels wist de 1,92 meter lange aanvaller bij MVV Maastricht alsnog zijn debuut in het betaald voetbal te maken. Na een avontuur bij Crawley Town in Engeland verkaste Verheydt in de zomer van 2018 naar Go Ahead Eagles en miste hij met de ploeg uit Deventer in de nacompetitie op een haar na promotie naar de Eredivisie.

De afgelopen twee seizoenen stond de geboren Hagenees onder contract bij Almere City FC. Daar ontpopte hij zich tot een ware doelpuntenmachine. In 54 officiële duels wist Verheydt liefst 30 doelpunten te produceren. Daarmee verbrak hij bovendien het clubrecord ‘meeste competitie goals in één seizoen’ bij de Almeerders.

“We zijn erg verheugd dat Thomas ondanks de vele belangstelling van andere clubs heeft gekozen voor ADO Den Haag, de club en de stad waar zijn hart ligt”, zegt Albert van der Dussen, Technisch Manager a.i. “We zijn er van overtuigd dat Thomas met zijn scorend vermogen en fysieke kracht van grote waarde kan zijn voor de club.”

Redactie en foto’s: ADO Den Haag