Scheveningen stunt met aantrekken Lex Immers

Scheveningen ziet de selectie versterkt worden met de komst van Lex Immers. De 35-jarige middenvelder, die op meerdere posities in de as van het veld uit de voeten kan, zal zich later deze week bij de selectie voegen.

Immers maakte onlangs bekend te stoppen als fullprof. Na even wat afstand van het voetbal was voor hem wel duidelijk dat hij het spelletje nog te leuk vindt om helemaal te stoppen. Enthousiast geworden over de mogelijke combinatie van meer tijd voor het gezin, werken in het bedrijf van een familielid en spelen op hoog amateurniveau bij een club in de buurt waar hij al langer een goede band mee heeft, hakte hij afgelopen weekeinde de knoop door om voor Scheveningen te komen spelen.  

Met ruim 450 duels als prof in de benen bij ADO Den Haag, Feyenoord, NAC Breda, internationaal bij Club Brugge en Cardiff City en in de Europese toernooien is het duidelijk dat Scheveningen er een speler bij krijgt met een enorme staat van dienst.

Daarnaast is het niet alleen voor de gehele club Scheveningen, maar ook voor de uitstraling van het voetbal in de Haagse regio en de Jack’s League/Tweede Divisie natuurlijk geweldig dat Immers er in deze vorm nog minimaal een seizoen aan vastplakt en dat weer binnen de regio komt doen.

In een eerste reactie stellen de betrokkenen het volgende:

Lex Immers: “Scheveningen is voor mij een bewuste keuze en met de ligging tegen Den Haag aan de meest logische. De aanwezigheid van trainer John Blok, die ik net als meerdere mensen op de club al langer ken, speelt daar ook een grote rol in. Ik voel me aangetrokken tot de omgeving, de mensen en de club en wil daar graag deel van uit maken zolang het kan. Niet alleen omdat ik dat zelf leuk vind, maar ik wil de club en selectie met mijn achtergrond en ervaring ook graag op alle mogelijke manieren helpen en met z’n allen zorgen dat er veel mensen naar Houtrust komen voor een leuke pot voetbal.”Hoofdtrainer John Blok: “Fantastisch voor ons, en voor het Haagse voetbal, dat Lex zijn carrière afsluit in zijn eigen stad. Zijn keuze zegt niet alleen iets over de voetballiefhebber, maar vooral ook over de mens Lex Immers. Hij voegt met zijn persoonlijkheid, kwaliteiten en ervaring, dan ook echt iets toe aan de reeds aanwezige kwaliteiten binnen de selectie. Daarnaast kan Lex, samen met de reeds aanwezige ervaren spelers, een mooie rol spelen in de ontwikkeling van veel andere spelers.”Ron Cramer namens de technische commissie: “Wij zijn heel blij met en dankbaar voor de keuze van Lex. We zien en horen in onze rol van alles voorbij komen en het is algemeen bekend dat de mogelijkheden – zeker in het krachtenveld van de Tweede Divisie – beperkt zijn. Door de corona-perikelen zijn we nu extra voorzichtig en kan er gewoon weinig. Normaal leg je het als Scheveningen voor spelers uit deze categorie dan snel af, maar in Lex treffen we nu net iemand die andere dingen veel belangrijker vindt en dat niet alleen zegt maar er ook naar handelt. Dit is niet alleen goed voor de selectie, maar ook leuk voor supporters, sponsoren en jeugdspelers die zomaar ook supporter van ADO Den Haag of Feyenoord kunnen zijn. Daarnaast is Lex ook vooral gewoon écht een leuke gozer die perfect past bij de club.”Voorzitter Ron Kleijn, tevens bestuurlijk verantwoordelijk voor Voetbal Technische Zaken: “Dat Lex voor onze club kiest bevestigt ons beleid: topvoetbal op het hoogste amateurniveau combineren met een leuke club om bij te horen. In de gesprekken gaf Lex aan juist daarnaar op zoek te zijn. De contacten tussen onze VTC en Lex gaan jaren terug en zijn altijd warm gebleven. Ik ben er trots op om met dit soort mensen te mogen werken. Na de vervelende coronaperiode is dit voor ons een enorme impuls.”

Redactie: Persbericht Scheveningen
Foto: Archief Hethaagsamateurvoetbal.nl